zebu74 Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 Wczorajszy znalazek,pojemnik ok 70cm długosci składający się z dwóch oddzielnych połówek.Wewnątrz była kostka czarnego sprasowanego materiału(mat wyb)? Mocno podejrzana zawartość skończyła w pobliskim stawie.Cóż to było? pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 Też nie wiedziałem co to jest,nigdy się z taką nie spotkałem,dopiero zawartość dała do myślenia.Na szczęscie była cała wilgotna i nie uzbrojona.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 Wczorajszy znalazek,pojemnik ok 70cm długosci składający się z dwóch oddzielnych połówek.Wewnątrz była kostka czarnego sprasowanego materiału(mat wyb)? Mocno podejrzana zawartość skończyła w pobliskim stawie.Cóż to było? pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 fot 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JULJAN123 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Mina wloska lub jej niemiecki odpowiednik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Riegel mine 43http://en.wikipedia.org/wiki/Riegel_mine_43 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 Dzięki wielkie,czy była to mina ppanc czy raczej ładunek saperski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 ok.nie doczytałem,anti-tank,wszystko zrozumiałe.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
zebu74
Wczorajszy znalazek,pojemnik ok 70cm długosci składający się z dwóch oddzielnych połówek.Wewnątrz była kostka czarnego sprasowanego materiału(mat wyb)? Mocno podejrzana zawartość skończyła w pobliskim stawie.Cóż to było? pzdr
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.