mowglyn Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Przyjaciele? To on miał przyjaciół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 Właśnie jestem po lekturze. W zamachu na Kutscherę w tym filmie nie przetrwałby żaden z zamachowców.Mg-strzeląjace z okna plus mp-40 na dole zrobiłyby z zamachowców tarkę do jarzyn.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yans17 Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Scena zamachu na Kutschere. Reżyser faktycznie dał upust fantazji, a szkoda bo film poniekąd historyczny i wydaje się, że można było tę scenę zrealizować na podstawie relacji, które się zachowały. Może komuś zależało na tym by było dużo strzelania i efektów specjalnych i kosztem tego historia zeszła na dalszy plan... ciekawe czy twórcy filmu z kimkolwiek konsultowali tę scenę lub czy ktoś, przed podejściem do realizacji, pofatygował się i poczytał o samym zamachu. Znając życie pewnie nie było na to czasu, a na dodatek to film o generale Nilu, a nie zamachu na Kutschere, choć jakiś niesmak pozostaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Po co tracić czas na samą egzekucję?Można ją pokazać w tle.I każdy będzie wiedział o co chodzi.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Człowiek który zlecił kręcenie sceny- wjazd na chatę Generała,cierpi na przerost ambicji" Ps.Jak już się im nie chciało,to mogli iść się napić. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Z całym szacunkiem dla Łukaszewicza.Ale uważam,że ten sposób przedstawienia czołowej postaci w historii to lipa.pzdr.Ps.Co to za faceet na przesłuchaniu? Nie chodzi mi o maszynistę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Ciekawe? Po zastrzeleniu podchorążego-zamek broni został w tylnym położeniu? Nie wiedziałem ,że spowiednicy" nosili załadowaną broń z pustym magazynkiem?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Świetna wycena walizki.I szafy też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Piękny tekst w celi. c.d.n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 A można było tę prozę tak dopieścić.Szkoda.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 No i zakończenie wywodu.Bierut był Pedofilem i Idiotą.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 Koledzy moderatorzy prosze o usunięcie wpisów mihury Jetem akutat po lekturze i bardzo mnie razi (myślę, że nie tylko mnie ) debilny tok myślenia tego osobnika.Prosze też o usunięcie mojego postu po upożądkowaniu.Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.