mihura Napisano 10 Grudzień 2009 Napisano 10 Grudzień 2009 Właśnie jestem po lekturze. W zamachu na Kutscherę w tym filmie nie przetrwałby żaden z zamachowców.Mg-strzeląjace z okna plus mp-40 na dole zrobiłyby z zamachowców tarkę do jarzyn.pzdr.
Yans17 Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Scena zamachu na Kutschere. Reżyser faktycznie dał upust fantazji, a szkoda bo film poniekąd historyczny i wydaje się, że można było tę scenę zrealizować na podstawie relacji, które się zachowały. Może komuś zależało na tym by było dużo strzelania i efektów specjalnych i kosztem tego historia zeszła na dalszy plan... ciekawe czy twórcy filmu z kimkolwiek konsultowali tę scenę lub czy ktoś, przed podejściem do realizacji, pofatygował się i poczytał o samym zamachu. Znając życie pewnie nie było na to czasu, a na dodatek to film o generale Nilu, a nie zamachu na Kutschere, choć jakiś niesmak pozostaje...
mihura Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 Po co tracić czas na samą egzekucję?Można ją pokazać w tle.I każdy będzie wiedział o co chodzi.pzdr.
mihura Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Człowiek który zlecił kręcenie sceny- wjazd na chatę Generała,cierpi na przerost ambicji" Ps.Jak już się im nie chciało,to mogli iść się napić. pzdr.
mihura Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Z całym szacunkiem dla Łukaszewicza.Ale uważam,że ten sposób przedstawienia czołowej postaci w historii to lipa.pzdr.Ps.Co to za faceet na przesłuchaniu? Nie chodzi mi o maszynistę.
mihura Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 Ciekawe? Po zastrzeleniu podchorążego-zamek broni został w tylnym położeniu? Nie wiedziałem ,że spowiednicy" nosili załadowaną broń z pustym magazynkiem?pzdr.
mihura Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 A można było tę prozę tak dopieścić.Szkoda.pzdr.
mihura Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 No i zakończenie wywodu.Bierut był Pedofilem i Idiotą.pzdr.
ZUBIKED Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Koledzy moderatorzy prosze o usunięcie wpisów mihury Jetem akutat po lekturze i bardzo mnie razi (myślę, że nie tylko mnie ) debilny tok myślenia tego osobnika.Prosze też o usunięcie mojego postu po upożądkowaniu.Dziękuje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.