TomekSz Napisano 21 Marzec 2009 Autor Napisano 21 Marzec 2009 Zdjęcia nr 9-13 nie stanowiły całości z innymi ale wg mnie tutaj pasują.
balans Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Zdjęcie numer 22, zarówno jeżeli chodzi o budowlę jak i krajobraz przypomina krakowski fort Bielany na tzw. Krępaku [trochę na południe od Srebrnej Góry i klasztoru Kamedułów].Ale może to tylko złudzenie?
njorl Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Co do zdjęcia nr 22 - jak macie możliwość, to zaglądnijcie do 'Armia Karpaty" w wojnie obronnej 1939' Daleckiego. Jest tam baaardzo podobne zdjęcie podpisane Oddziały niemieckiej 7 DP na forcie VIII 'Łętownia' koło Przemyśla".A na strzelców górskich to mi goście nie wyglądają - nie te buty.Pozdr.,MJU
balans Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Pewnie masz rację njorl, że to jest fort VIII Łętownia w Przemyślu [wieki już tam nie byłem]. Tyle tylko, że ten na Bielanach wygląda bardzo podobnie, no może trochę mniejszy jest bo to było tzw. dzieło rozproszone. No i w dole płynie Wisła a nie San. Na zdjęciu fort VIII Łętownia , fragment zdjęcia ze strony: http://fort8.cba.pl/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.