martian. Napisano 20 Marzec 2009 Autor Napisano 20 Marzec 2009 Poproszono mnie o id, czy to coś współczesnego czy może z czasów wojny. fant z Niemiec.
martian. Napisano 21 Marzec 2009 Autor Napisano 21 Marzec 2009 Nie jestem pewny ale faktycznie myślałem np o uwolnionych wstępujących do armii jak np kobiety z AK do Brygady Spadochronowej.Dzięki Pozdro
JULJAN123 Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 grba - dziekuje za informacje. A po zakonczeniu dzialan wojennych? Wiesz cos moze?
martian. Napisano 20 Marzec 2009 Autor Napisano 20 Marzec 2009 Poproszono mnie o id, czy to coś współczesnego czy może z czasów wojny. fant z Niemiec.
grba Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 W Offenburgu w Badeni mieścił się niemiecki obóz Gemeinschaftslager Ost dla 1000 wschodnich robotników przymusowych.W obozie działał tzw. Kinderkrippe - dziecięcy żłobek z 15 łóżeczkami, w którym zabijano dzieci robotnic przymusowych.
Pytanie
martian.
Poproszono mnie o id, czy to coś współczesnego czy może z czasów wojny. fant z Niemiec.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.