Zwierzu Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 VonWarden ma całkowitą racje.To dokładnie inna bajka i klasa sprzętu.Na koniec sezonu 2008 kopałem z kolegami.Jeden był uzbrojony" w Tesoro Vaquero,drugi w X-70.Ja mam x-50.Pierwsze moje spostrzezenie to ze Tesoro to raczej taki wykrywacz dla początkujących ewentualnie srednio-zaawansowanych.Prosty jak cep w obsłudze.Ale to raczej zaleta dla początkujących.Natomioast X-70 bije na głowe Tesoraka mnogoscią ustawien i nie tylko.Gdy uzytkownik X-70 wyczuje sprzęt" to moze miec naprawde wysmienite efekty.Ja jak napisałem chodze" na X-50 ale mimo wszystko nie zamieniłbym sie na Tesoraka.Teraz planuje sprowadzic z U.K DFX-a bo w naszym kochanym kraju dilerzy powariowali" z cenami sprzętu.
piotr777 Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 w naszym kochanym kraju dilerzy powariowali" z cenami sprzętu.ciekawe jak długo to potrwa??
Raned Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 Wkurzyłem, się Vaquero w ręku początkującego będzie wykrywaczem dla początkującego, ale w ręku w miarę zdolnego i dociekliwego poszukiwacza będzie to w pełni profesjonalne urządzenie, jakże dalece przewyższające X-Terrę 50.
detekta8 Napisano 24 Marzec 2009 Autor Napisano 24 Marzec 2009 widze ze jedynie porownanie w terenie w rekach doswiadczonych uzytkownikow rozwiazalo by ten spor
piotr777 Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 jeśli ktoś był by tak uprzejmy to proszę o jakąś stronkę gdzie najtaniej można kupić X-70 byle nie viking bo już sprawdzałem tam cenę pozdrawiam.
detekta8 Napisano 24 Marzec 2009 Autor Napisano 24 Marzec 2009 apropo cen wykrywaczy za granica orientuje sie moze ktos jakie sa ceny we Wloszech ?
ronin33 Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 Podobnie jak w Niemczech czyli wysokie, przed 2 laty jak rozglądałem się za Garetem to oblukałem wszystkie możliwe aukcje i sklepy internetowe, pamiętam, że właśnie we Włoszech ceny były wysokie. Teraz być może znajdziesz różnice 5-7% w cenie ale dochodzą koszty wysyłki i wg mnie nie warto.
detekta8 Napisano 24 Marzec 2009 Autor Napisano 24 Marzec 2009 dzieki ronin33 ja mialbym o tyle lepiej ze koszty przesylki moglbym pominac bo znjaomy wraca i moglby wziac wykrywke poprostu do bagazu ale jesli niewielka roznica w cenie to i tak sie nie oplaca
VanWorden Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 To bezsensowny spór bo jeśli ktoś nie potrafi rozróżnić klas wykrywaczy i wrzuca do jednego worka X70, Vaquero i Ace150 to ja nie mam nic do powiedzenia:) Trochę jakby powiedzieć, że i Porsche i Cinquecento to są samochody. No niby są:))Co do testu w terenie to tak jak napisałem wyżej - używam obu na zmianę (między innymi) ale gdyby to miał być jeden sprzęt to zdecydowanie preferowałbym X70 od Vaquero.Zakupy chyab najtaniej wychodzą obecnie w UK, zwłaszcza używanych sprzętów.PozdrawiamVW
Raned Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 VW nigdy nie odpuszcza i zawsze chciałby mieć ostatnie słowo, ale nie ma racji co do klasy. Moim wyborem byłby bezapelacyjnie ...., wiadomo który.
Zwierzu Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 Czytałem duzo postów VanWordena i widze ze jest profesjonalistą a nie dilerem.A odnosnie wykrywki z UK to np.DFX jest 1000PLN tanszy niz w Polsce.XLT tez jest sporo tanszy.
Raned Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 Diler to złe słowo w odniesieniu do handlarzy narkotykami. Dystrybutor wykrywaczy to osoba umożliwiająca zakup sprzętu, o którym zazwyczaj ma sporą wiedzę (zazwyczaj jest profesjonalistą) i jest po to by pomóc klientowi w wyborze, obsłudze, udziela instruktażu, gwarancji itp.
Raned Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 Chciałbym także stanąć w obronie Cinquecento, był to doskonały samochód w tym kraju w swoim czasie, którym przejechałem 400 tys przez 9 lat, zjeździłem Polskę, przejechałem całą Ukrainę, przespałem wiele nocy a zdarzyło się robiłem inne rzeczy...
VanWorden Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 No schodzimy trochę w off-topic, ale słowo diler weszło już do potocznej mowy, czy to się nam podoba czy nie. Więc dla pełnej jasności - Dystrybutor to osoba która jest przedstawicielem danego producenta wykrywaczy i prowadzi ich sprzedaż, najczęściej w warunkach Polskich na zasadach eksluzywnej wyłączności. Diler to sprzedawca sprzętu, który otrzymał prawo do jego sprzedaży od dystrybutora. W takim przypadku diler kupuje swój sprzęt u dystrybutora po cenach hurtowych i odsprzedaje go klientom detalicznym. O ile wiem to oprócz firmy Garrett i polskich producentów, inni dystrybutorzy nie mają swoich dilerów, ale mogę się mylić, bo to dość mętny temat. PozdrawiamVWP.S. Dystrubutor dystrybutorowi nie równy i z tym profesjonalizmem to baaardzo różnie u nas bywa;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.