camene Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 Niestety nie było możliwości wypróbowania działania eksponatu.
camene Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 Muzeum ul.Młyńska Kolejka jaka ustawiła się przed budynkiem muzeum skutecznie zniechęciła nas do oczekiwania na wejście.Lepiej zwiedzić w tygodniu kiedy niemal nikt tam nie chodzi.Zwiedziliśmy jeszcze Wystawę w IPN.Podsumowując trzeba przyznać,że nie ma zbyt wiele atrakcji w naszych miejscowych muzeach a i muzeów jak na lekarstwo.Pozdrawiam D.
der K. Napisano 19 Maj 2009 Napisano 19 Maj 2009 Piękna wyprawa!! Gratuluję!! A tak w ogóle może w ramach wiosennej akcji Nasza kiełbasa" pomyślimy o jakimś ognisku w miłym gronie? Kto popiera a kto jest za? hihi Pozdrawiam der K.
hubertkoszalin Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 witam wszystkich!!!czytajaj ten watek rozumiem ze wszyscy sa z koszalina.ja rowniez.moze ktos bylby chetny na wspolne wykopki pod koszalinkiem???pozdrawiamHubert
sławek1989 Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 Hubert jeżeli chcesz sie ugadać na jakąś wyprawe to pytaj na tym forum:) http://www.koszalineksploracja.tnb.pl
Florian19 Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 Camene , fotka z 2009-05-17 20:11:30 przypomina mi moją armatkę xD tylko trochę mniej skomplikowana jest xD (na fotce moja druga 23mm miłość)Jeszcze 30 dni i ruszam w nieznane, nadrobić ostatni rok bierności xD Cel ; odkrywać, odkrywać i jeszcze raz odkrywać.Pozdrawiam Wszystkich!
luger Napisano 16 Czerwiec 2009 Napisano 16 Czerwiec 2009 Czy zna ktoś historię kamienia pamiątkowego zwanego potocznie grobem leśnika"? Kiedyś słyszałem tylko o istnieniu takiego kamienia a dziś biegając po Górze Chełmskiej przypadkiem na niego trafiłem. Napis na głazie upamiętnia nagłą śmierć inżyniera leśnictwa w 1960 roku w miejscu usytuowania kamienia. Wie ktoś może coś więcej?Pozdrawiam L.
camene Napisano 17 Czerwiec 2009 Napisano 17 Czerwiec 2009 Witam.Wspomagam kolegi pytanie zdjęciem.Też jestem ciekaw tej historii.Ktokolwiek widział ktokolwiek wie :)
aragorn75 Napisano 27 Lipiec 2009 Napisano 27 Lipiec 2009 Widać prawdziwe wakacje nastały. Wszyscy powyjeżdżali na urlopy. Nastała cisza :)
luger Napisano 28 Lipiec 2009 Napisano 28 Lipiec 2009 Niektórzy już wrócili, inni prowadzą supermarkety a jeszcze inni przeszli na inne fora.Ja już po wakacjach tylko czasu na kopanie tradycyjnie brak.A Ty Aragorn coś kopiesz?Zamierzam się w końcu gdzieś wybrać tylko trudno mi cokolwiek zaplanować. Może jakieś wspólne grzebanko?Pozdrawiam L.
aragorn75 Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Witam!W odpowiedzi na pytanie Kolegi Lugera A Ty Aragorn coś kopiesz?" - od czasu do czasu coś pogrzebię w naszej matce ziemi. Niestety ciągły brak czasu nie pozwala na więcej.Pozdrawiam!
luger Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Niestety brak czasu jak widzę to nie tylko moja bolączka. Z prawdziwego pasjonata stałem się ostatnio teoretykiem ale najwyższa pora coś z tym zrobić.
wojna1939 Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Napisano 15 Wrzesień 2009 Chwała,po dłuuugim czasie niezaglądania w to miejsce - zostawiam ślad w postaci drobnej relacji z poczynań międzyszpitalnych...Budynki na zdjęciu to baraki, w których ostatnio stacjonowała Żandarmeria Wojskowa, a w czasie II Wojny przebywali jeńcy wojenni... jak można dojrzeć na płocie wisi banner informujący o wystawieniu obiektu na sprzedaż...Ach, pewnie niektórzy już się zorientowali - to rejon kompleksu w Budowie nad jeziorem Krosino, z niemiecka zwane :Ordensburg in Krossinsee in Pommern ...
wojna1939 Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Napisano 15 Wrzesień 2009 ... jak widać budynki są pokryte ekologicznym i zdrowym materiałem hi hi...
wojna1939 Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Napisano 15 Wrzesień 2009 ... przeszedłem z innej strony w nadziei, że coś ciekawego zobaczę...
wojna1939 Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Napisano 15 Wrzesień 2009 ... potem drążyłem temat" z innej strony...
wojna1939 Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Napisano 15 Wrzesień 2009 ... aż wreszcie doczekałem się: wyskoczył jak z magicznego pudełka pies... szczeknął od niechcenia kilka razy wykazując swoją czujność i informując osobnika wędrowyczopodobnego o moim nachalnym nieco jestestwie to, tu to tam... (ze zrozumiałych względów nie chciałem obu osobników drażnić uwiecznianiem ich fisis...)
wojna1939 Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Napisano 15 Wrzesień 2009 ... pogadałem chwilę, ze spragnionym osobnikiem (mimo wczesnej pory upał odcisnął się boleśnie na twarzy mojego informatora)... dowiedziałem się, że: niechętnie wpuszczają na teren jednostki wojskowej, ale gdybym powiedział, że idę do lekarza... (nawet nie próbowałem takiego sposobu przeniknięcia hi hi na teren JW)...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.