maniak007 Napisano 18 Marzec 2009 Autor Napisano 18 Marzec 2009 Znalazłem jakąś tabliczę. Chyba rejestracyjną. Jest na niej pięczatka jakiejś organizacji. Czy wie może ktoś z was do kogo ona należała??
maniak007 Napisano 18 Marzec 2009 Autor Napisano 18 Marzec 2009 Znalazłem jakąś tabliczę. Chyba rejestracyjną. Jest na niej pięczatka jakiejś organizacji. Czy wie może ktoś z was do kogo ona należała??
abcd Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 Rejestracja może być z prywatnego pojazdu, pieczątka lokalnej władzy administracyjnej ją tylko ¨legalizowała¨,czasami zamiast stęmpla używano do tego celu przymocowanej okrągłej czerwonej plakietki z wytłoczoną gapą i nazwą urzędu wystawiającego rejestrację ,landrata,burgmeistra + nazwa miejscowości.
abcd Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 Twoja rejestracja została wydana jak można odczytać ze stempla przez urząd burmistrza,nazwa miejscowosci na dole pieczątki,coś jak Neustadt ??
maniak007 Napisano 18 Marzec 2009 Autor Napisano 18 Marzec 2009 Dzięki wielkie. A wie może ktoś ile może być ona warta??
abcd Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 Są kolekcjonerzy starych cywilnych tablic rejestracyjnych ,jednak nie ma katalogów ,ceny reguluje dorażnie rynek,ile jest wart dany exemplarz można się tylko przekonać wystawiając na aukcji
Domino(*) Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 Cywilna tablica rejestracyjna.IC - Provinz Ostpreussen.Pozdrawiam
Pytanie
maniak007
Znalazłem jakąś tabliczę. Chyba rejestracyjną. Jest na niej pięczatka jakiejś organizacji. Czy wie może ktoś z was do kogo ona należała??
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.