Arseon Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 Witam dzisiaj wyszedł taki zegarek chyba włoski niestety bez cyferblatu czy może ktoś wie coś więcej ?pozdro>
Arseon Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 jeszcze taka blaszka nic szczególnego ale bicia są więc może coś da radę zidentyfikowaćpozdro>
Arseon Napisano 18 Marzec 2009 Autor Napisano 18 Marzec 2009 Dzięki Vorax jestem pod wrażeniem twojej wiedzy ,tak od wewnątrz dekielka resztki srebrzeniapopytam o tego włocha może ktoś go widział z miejscowychhehepozdro >
Arseon Napisano 16 Marzec 2009 Autor Napisano 16 Marzec 2009 faktycznie Wyro Trójca Święta może być tak przedstawiona widać jakby zarysy skrzydełpozdro >
8total4 Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 ikona to połówka zamykanej medaliko-ikonki podróżnej, nie wiem co przedstawia bo słabo znam temat Prawosławia.Pudełko jest od proszku do zębów Savon Dentifrice" z Zaboru Carskiego.pozdro!
Vorax Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Lata 1880-1890-mechanizm kluczykowy cylindrowy.Koperta najprawdopodobniej wykonana z miedzi posrebrzana.I teraz co ciekawe srodkowy dekiel jest interesujacy.Nie spotkalem sie z tego typu srodkowym dekielkiem.Mozliwe ze to szwajcar wyprodukowany dla Wloch(co jest bardzo rzadkim znaleziskiem na nasyzh terenach)Prosze o powiekszenie srodkowego dekla.Pozdrawiam Vorax
Arseon Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 Witam dzisiaj wyszedł taki zegarek chyba włoski niestety bez cyferblatu czy może ktoś wie coś więcej ?pozdro>
Arseon Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 dzięki total myślałem że Cię dzisiaj niema na forum ,czyli te pudełkabyły dla armii czy cywilne i zamawiane we Francji ?
Arseon Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 1d tu chyba był cyferblat, na początku myślałem że to zegarek do odznaki za otlicznyju strielbu gdyż kolega niedaleko znalazł kopertę od tego zegaraka ze skrzyżowanymi karabinami ale to chyba nie ten.
Pytanie
Arseon
Witam dzisiaj wyszedł taki zegarek chyba włoski niestety bez cyferblatu czy może ktoś wie coś więcej ?
pozdro>
42 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.