Skocz do zawartości

Wieża Bismarck-a

esterendensen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

...Wieża Bismarcka i schronisko Eulenbaude (obecnie Sowa")i fragment Sokolca (Dolina Czarnej Wody)...

• 1 year later...
Napisano

Witam,dziś zrobiłem sobie mały wypad w okolice wieży o której pisał autor wątku (esterendensen),pozwolę sobie wkleić kilka fotek z kilku miejsc znajdujących się w lesie w sąsiedztwie w/w wieży.Może ktoś będzie w okolicy i postanowi odwiedzić w sumie dość ciekawie miejsce....U podnóża wieży znajduje się taki głaz...

Napisano
btw tej wieży i okalającego parku w miejscowości Łaz... mam tam znajomą i opowiadała kiedys że w tym parku było coś na kształt uzdrowiska wypoczynkowego dla bogatych niemców i wogóle takie prestiżowe miejsce jeśli mogę to tak ująć-wiesz może coś wiecej na ten temat? Może jakieś fotki z epoki?
Napisano

no i na koniec taki widok,pomomo bombardowania przez aliantów miejskich fabryk częsci lotniczych,ta zachowała się zadziwiająco dobrze...pzdr

Napisano

Niestety strona z tymi fotkami zablokowała kopiowanie,a linka nie wklejam bo jest tam masa fotek nie w temacie i tych trzeba by szukać,ale od czego jest aparat;-).kamienny krąg,na ogniska,spotkania itd

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 22:53 25-05-2010

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie