Skocz do zawartości
  • 0

Identyfikacja świecznika

sarmataJM

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich. Mam pytanie czy ktoś może mi coś napisać o tym świeczniku. Jest to prawdo podobnie mosiądz pierwotnie srebrzony- ślady srebrzenia. Nie znalazłem żadnej sygnatury. Wysokość 26cm. Wygląda na świecznik z epoki. Chciałbym coś więcej wiedzieć na ten temat. Styl, wartość itp. Pozdrawiam

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Po odkręceniu podstawy świecznika odnalazłem na górze podstawy - punkt złączenia podstawy z reszto świecznika, niewidocznej przy złożonym świeczniku - liczbę ,5, taka sama liczba jest na części na części drugiej przy śrubie.
Napisano

Witam wszystkich. Mam pytanie czy ktoś może mi coś napisać o tym świeczniku. Jest to prawdo podobnie mosiądz pierwotnie srebrzony- ślady srebrzenia. Nie znalazłem żadnej sygnatury. Wysokość 26cm. Wygląda na świecznik z epoki. Chciałbym coś więcej wiedzieć na ten temat. Styl, wartość itp. Pozdrawiam

Napisano
pokaż od dołu podstawę i daj jakieś zbliżenia może będzie można w przybliżeniu coś powiedzieć o okresie po metodzie wykonania. Ciekawy motyw....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie