Skocz do zawartości

moze denar ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam nie moge rozszyfrowac tej blaszki waga niema nawet grama materjału nie potrafie okrelic
z gory dziekuje za kazda sugestie
z drugiej strony jakby orzel ale niewiem czemu ale moge wrzucic tylko jedno zdiecie

Napisano
Masz mniej niż 5 postów, więc załaduj zdjęcie, dodaj i czekaj, aż post zostanie zaakceptowany przez Admina.
Sv
Napisano
Mnie to nie wygląda na monetę, jedynie na jakiś przetopek" (często znajduję podobne formy alu) aluminium lub innego metalu... Ale może druga strona coś...
Napisano
no to jak panowie nie denar to co zjednej strony widoczne zarysy twarzy z drugiej ja widze orła to co to w takim razie i do czego mogło słuzyc skoro to nie moneta nikt sie niespotkał z podobna rzeczą pozdrawiam
Napisano
pokaz mi denar na ktorym wybito popiersie władcy, wtedy będziemy dyskutowac :)

ja w życiu nie widzialem denara z twarza króla..
pozdro!
Napisano
ja tez niewidziałem dlatego pytam co to jest i do czego mogło słuzyc jesli to nie moneta i mimo wszystko mam nadzieje na dalszą dyskusje
  • 2 weeks later...
Napisano
no i jestesmy bogatsi panie 8total4 jesli chodzi o wizerunki na denarach martian nas uswiadomił za co mu wielkie dzieki wiec zapraszam do dalszej dyskusji no i oczywiscie zapraszam mamartiana zeby wyraził swoja opinie o przedmiocie i pozostałych do wyrazenia swojej opini co to to jest
Napisano
postaram sie wrzucic jakąs lepszą fotke jak mi sie automayt naładuje ,no tak stopione aluminium ale nie zauwazasz orła i zarys twarzy no chyba ze to tylko moja wyobraznia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie