alijewa Napisano 28 Luty 2009 Autor Napisano 28 Luty 2009 prosze o identyfikacje hełmu ,krawedzie zawiniete do srodka ,.2otworki wentylacyjne .3 nity i niewyrazna kalka .z jakich lat jest ten hełm ?.ps jak oczyscic ta kalke zeby była bardziej wyrazna
zbyniek Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Mnie się wydaję że to M35, przeważnie one miały ranty zawinięte do środka i trzy nity, a poza tym rant jest pochylony pod większym kontem.pozdr
vis1939 Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Niech kolega da zdjęcie wywietrznika bo tak to sobie można gdybać do .....,ja wygdybałem ze jest to M35.
alijewa Napisano 28 Luty 2009 Autor Napisano 28 Luty 2009 prosze o identyfikacje hełmu ,krawedzie zawiniete do srodka ,.2otworki wentylacyjne .3 nity i niewyrazna kalka .z jakich lat jest ten hełm ?.ps jak oczyscic ta kalke zeby była bardziej wyrazna
KonVonWin Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 co do oczyszczania to w dziale konserwacja było pare razy mówione, kwas szczawiowy kwas szczawiowy i jeszcze raz kwas szczawiowy ;) powinno poprawić sytuacje ;)A odnośnie hełmu to jest to niemiecki M40
cross Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Jeśli dobrze widzę, że wywietrzniki są oddzielnymi elementami - to jest to M35 a nie M40 jak twierdził mój przedmówca.zdrówcross
Pytanie
alijewa
prosze o identyfikacje hełmu ,krawedzie zawiniete do srodka ,.2otworki wentylacyjne .3 nity i niewyrazna kalka .z jakich lat jest ten hełm ?.ps jak oczyscic ta kalke zeby była bardziej wyrazna
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.