Skocz do zawartości
  • 0

id 3svadr.4ceta

johan39

Pytanie

Napisano
witam prosze o identyfikacje jednostki wojsk dragonskich 3svadr.4ceta interesuje mnie gdzie ta jednostka stacjonowala gdzie walczyla i co to za jednostka pytam poniewaz posiadam po moim pradziadku portret(obraz) na tym portrecie jest moj pradziadek w mundurze i sa napisy.....dmytro bojczuk,drag 3svadr.4ceta 1911-1914 napisy sa po austryjacku pisane gotykiem . kazda informacja jest dla mnie istotna

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 szwadron 4 czeta - za mało by ustalić jednostkę.
Twój pradziadek był Serbem albo Macedończykiem?
Dmytro Bojczuk to raczej ukraińskie imię i nazwisko.
Napisano
wlasnie mam problem z zaladowaniem zdjecia ciagle wyskakuje komunikat ze zdjecie przekracza rozmiar mimo ze je pomiejszylem do odpowiednich rozmiarow
Napisano
ok dziekuje za informacje i link ps. dzieki za wczorajsze inf o niesmiertelnikach miales racje na blaszcze jest i.e.b a nie i.e.r a ja wykopalem ja w gorzowie wlkp wiec wszystko sie zgadza jestes mistrzem !!!!!!
Napisano
Podane skróty napisane są po czesku - gotykiem.W 1914 pułku składał się w 59% Czechów,29% Niemców i 12% innych narodowości.Językami pułku były czeski i niemiecki.Nazwę jak w linku pułk nosił od 1867 do 1915.
Portret wykonany prawdopodobnie w Dobrzanach /Czechy/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie