Skocz do zawartości

Który sprzęt wybrać do militarki ???

Photobymagik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chciałbym się Was poradzić jako już sprawdzonych użytkowników różnych wykrywaczy metali co myślicie o niżej wybranych przeze mnie wykrywaczach metali i który wg. Was jest najlepszy do militarki. Prosze o konkretne opinie dlaczego taki a nie inny.

1. Garrett Ace 250
2. Prospector firmy Armand
3. Bounty Hunter Discovery 3300
4. MD-3080
5. Fisher F4
6. MD-5008
7. Master V

Z góry dziękuje za porady. Dzięki nim będe mógł wybrać najodpowiedniejszy wykrywacz dla siebie.
  • Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja bym brał mastera, szczególnie z cewka 32cm powinien sobie dobrze radzić z militarka. Mozesz tez mysleć nad F4, jednak nie ma on takiego pełnego trybu statycznego.

Pozdrawiam!
Napisano
zdecydowanie master V ewentualnie prospector tylko jest ciężki.
f4 tak jak kolega napisał
reszta to monetkowce nie licząc md-ka bo to się nadaje ale do chodzenia nie szukania
pozdrawiam
Napisano
Taki znowu ciężki Prospector nie jest ok. 1,5kg, ale za to jest solidny, ma chyba grubszą rurkę od poprzednika [fi 22,5mm, ścianka 1,2mm], lepszy podłokietnik, wskaźnik na diodkach, rurka naprawdę gięta, jak się dobrze wybierze w ofertach to i pokrowiec może być gratis, a nawet zestaw odzieżowy dla poszukiwacza.
Napisano
Master 1,2,3,4,5,6,itd nie mam pojęcia jakie są numery,ale stanowczo mówię nie ,bo to szajs.Jest tak delikatny,tak nietrwały,że az strach go brać na wykopki:)
Jest sporo o masterach:)

pozdrawiam
Napisano
ACE to typowy monetkowiec, ma tylko pracę dynamiczną, a Prospector ma oprócz pracy dynamicznej również pracę statyczną, charakteryzującą się dobrymi zasięgami. Zresztą porównaj sobie zasięgi maksymalne obu wykrywaczy.
Napisano
No właśnie taki jest problem że na stronach piszą o tym jakich to oni zasięgów nie mają.. że samochody z głębokości 2m wykryją.. i takie tam bajery ale z tego co ludzie piszą na forum to chyba duże przekłamanie jest w tym wszystkim - bo np. na powietrzu można mieć dobry zasięg ale pod ziemią już jest zupełnie inna bajka :)
Napisano
Ja tam milo wspominam mojego mastera, to byl akurat II. Moja cewka byla mocna i bez dziur. Stelaż tez był niczego sobie. Jedyne co mnie dziwilo to MAŁY jack, i to jeszcze na płytce:D Baterie trzymały cholernie długo, był bardzo lekki (niewiele ponad 1kg). Moj łapał chełm, w ziemi, z ponad 70cm (cewka 23cm).

Pozdrawiam!
Napisano
Ale dla mnie 1000zł to nie jest przeszkoda bo chciałem przeznaczyć na ten sprzęt do 1500zł-1600zł.. żeby kupić raz i dobry sprzęt i przez długi czas cieszyć się jego osiągami pracy.
Napisano
kolego thomson. reklama reklamą, a Ty piszesz całkiem nie na temat!Zauważyłeś by kolega PHOTOBYMAGIK napisał gdzieś na temat salamandry lub Hs-3?Wciskasz ludziom na siłę swój wybór,jeżeli ktoś ma wybrane kilka modeli wykrywaczy to odpowiadaj na ich temat.
panie armand ja chodziłem na armandzie bodajże osmio letnim i TAMTEN był ciężki choc swoje nim wytargałem.
pozdrawiam
Napisano
No tak,ale autor wypisał sprzęty,które całkiem nie nadają się na prawdziwe militarkowce. Chciałem go tylko naprowadzić na właściwą droge.

PS: Więcej się nie wypowiadam w tym wątku bez względu na jego przebieg.
Napisano
Thompson, zamień swój nick na Salamandra i legalnie eklamuj" chyba nielegalną firmę, bo nie jestem pewien, czy osoba robiąca Salamandrę ma zarejestrowaną działalność gospodarczą czyli podlega sankcjom Ustawy Karno - Skarbowej. A Ty będziesz pierwszy jako tzw współudział". Także zastanów się na przyszłość nad tym co robisz, bo mam nadzieję, że robisz to naiwnie, a nie z wyrachowania i nie jesteś ukrytym wytwórcą Salamandry.

A ja jak na razie przedstawiałem walory techniczne, bo Ty tylko określenia prawdziwe" i ierz".

Do Sapera93, można nawet kupić samochód, ale
PHOTOBYMAGIK się o niego nie pytał, także wypowiadaj się na temat.

Do moderatora!
Trzeba wreszcie zrobić porządek z tzw kretami na forach, czyli ukrytymi dealerami. Niech każda firma i sprzedawca występuje pod swoją nazwą i nazwą firmy, której wykrywacze sprzedaje.
Napisano
co prawda chodziło mi o Waszą pomoc wybrania sprzętu do militarki - mógł to też być sprzęt innych producentów - chodziło mi konkretnie o Wasze porady jaki sprzęt nadawałby się do takiego rodzaju poszukiwań odpowiednio :) Powiem tak - miałem przeznaczyć na to ok. 1500-1600zł. :) Na stronach które przeglądałem to do takich granic znalazłem sprzęty które były tam wymienione ale jeśli znacie inne sprzęty dobre w tych granicach cenowych (chodzi mi o nowe sprzęty) to prosiłbym o Waszą pomoc i rade. Chociażby o podanie adresów stronek gdzie można znaleźć takie sprzęty.
Napisano
Prosiłbym o pełne nazwy sprzętów bo już raz czytając post o wykrywaczach wpisałem taką nazwe jak TM808 i nie znalazłem żadnych takich sprzętów - jak narazie jestem laikiem w tej dziedzinie i jeszcze nie bardzo wiem gdzie tego szukać.
Napisano
armand, no naprawde- już się rzygać chce od tych Twoich biadoleń pt.'czy ma zarejestrowaną firmę'.Odpuść sobie i nam, please.Tym argumentem raczej zniechęcisz ludzi do siebie, niż do Smętka czy Salamandry...
Napisano
A tak swoją drogą to prosze o udzielanie sie w tym temacie i pisanie swoich opinii - mogą to być też opinie odnośnie innych sprzętów dotyczących militarki w zakresie cenowym 1500-1600zł.. i nie patrzcie na to co ktoś pisze aby sie wypowiadać odnośnie tylko i wyłącznie tych modeli które zostały wymienione. Forum jest od tego żeby wyrażać swoje opinie - ja jestem laikiem w tej dziedzinie i dlatego chce sie poradzić osób które już sprawdziły jakiś tam sprzęt i mogą sie wypowiedzieć na temat który w tym zakresie cenowym jest najodpowiedniejszy do militarki.
Napisano
longwood , jeżeli masz 1200 postów, to znaczy, że przez 4 lata piszesz na tym forum codziennie, codziennie ciągle to samo, codziennie jeden post i codziennie nie na temat.
Naprawdę, zdanie WYSIADACZA FOR, mnie nie interesuje, tym bardziej, że jest na mój temat, a nie na temat wykrywaczy.
Włączam Ciebie na listę kretów" wykonawcy Salamandry.
Po każdym Twoim poście, będziesz widział mój post z napisem: Kret wykonawcy Salamandry.
Polecam Ci inne forum, tam zajmują się chętnie psychologią, tamto forum jest na pewno dla Ciebie, tam ględzą w koło to samo od lat, a najmniej o sprzęcie.
Kup sobie jakiś ekstra drogi wykrywacz i zmień tą swoją wykrywaczową optykę, albo się zakochaj, ożeń lub coś w tym stylu. Czy Ty nie widzisz swojego licznika? Przecież Ty nie prowadzisz żadnego życia towarzyskiego, rodzinnego tylko siedzisz na tym forum.
A jak Ci się robi niedobrze, to idź do lekarza rodzinnego, mało kogo to interesuje jak się czujesz.
I mam do Ciebie serdeczną prośbę, przestań zajmować się moją osobą.
Napisano
Drogi armandzie,
nie było moją intencją urażenie Ciebie.Uwierz, że bardzo cenię fakt, iż jako jeden z baaardzo nielicznych polskich wytwórców wykrywaczy piszesz pod własnym nikiem, a nie udajesz zwykłego użytkownika, jak to zdarza się co poniektórym Twoim konkurentom.Na domiar złego uważam Twoje wykrywacze za całkiem ciekawe, oczywiście pomijając obudowy:-))).
Co nie zmienia faktu, że docinki o nieprowadzeniu działalności gospodarczej przez Twoich konkurentów uważam za nic-nie-wnoszące.

Przepraszam moda za off-top
Napisano
Poza tym myśle że ten temat to nie miejsce na dogryzanie jeden drugiemu a na doradzenie - najlepiej jak każdy wyrazi swoje zdanie i już :) A nie odrazu skakać sobie do gardeł i straszyć podkapowaniem do skarbówek czy coś.
Napisano
Jeśli chodzi o wybór wykrywki - polecam 2 sprzęty
Na militaria w Twojej kategorii cenowej polecałbym wykrywacz, którego nie ma na liście - Minelab Sovereign GT - oczywiście nowego za tyle nie kupisz. ale może używany by się trafił to wtedy masz bardzo dobry sprzęt na militarkę i na drobnicę.Nowy 2400zł Używany wyrwiesz za 1500 :)

http://www.odkrywca.pl/suvergin-gt-wymiana-doswiadczen,485542.html#485542

Tu jest trochę o nim, wg mnie bardzo spoko sprzęt sprawdziłem go osobiście i jestem zadowolony. Tylko nie wiem czy dla Ciebie jako początkującemu będzie łatwo go obsługiwać ;)
Szukać go możesz na allegro jeśli się pojawi co za często się nie zdarza lub na innych stronkach. Są jeszcze dwa sprzęty warte polecenia - Rutus Proxima. kolega ma, jest bardzo zadowolony, militarkę kopie że aż miło, dyskryminacja dobra więc na monetki też się nada. Nowy 1300 zł, używany za około 1000 - 1100zł

Ewentualnie któryś z whitesów. Nie miałem więc się nie wypowiadam.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie