Skocz do zawartości

Policja znowu w akcji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
Nie jestem expertem od broni z XIX w., ale mam do Was pytanie:
http://www.policja.pl/portal/pol/1/37040/Arsenal_w_mieszkaniu.html
Czy aby na pewno cały arsenał" podlega ustawie o broni?
Nie licząc amunicji oczywiście.

Pozdrawiam

To raczej współczesne kopie, być może czarnoprochowce, a nie XIX wieczne egzemplarze. Widać, że facet nie był kolekcjonerem, raczej lubił sobie postrzelać z tego i owego (wiatrówki, kusze, łuki, czarnoprochowce), do czasu strzału z okna. Jeżeli tak się bawił to dobrze, że zabiorą mu zabawki, będę się czuł bezpieczniej bez takich snajperów" w oknach. Chociaż w świetle prawa wiatrówki i czarnoprochowce są legalne. Nie wiem, jak łuki lub kusze.

To raczej współczesne kopie, być może czarnoprochowce, a nie XIX wieczne egzemplarze. Widać, że facet nie był kolekcjonerem, raczej lubił sobie postrzelać z tego i owego (wiatrówki, kusze, łuki, czarnoprochowce), do czasu strzału z okna. Jeżeli tak się bawił to dobrze, że zabiorą mu zabawki, będę się czuł bezpieczniej bez takich snajperów" w oknach. Chociaż w świetle prawa wiatrówki i czarnoprochowce są legalne. Nie wiem, jak łuki lub kusze.

Masz racje co do zatrzymania.
Ale nie o to mi chodziło.
chodzi mi o to, że Policja nasza kochana robi wielkie halo z powodu takich zatrzymań.
Arsenał" tak nazwali te pare wiatrówek i czarnoprochowców.
3 rewolwery, 2 sztucery.." Gdzie one są bo nie widze?Po prostu śmiesza mnie opisy niektórych zatrzymań.
Jak to dobrze, że zbieram monety, a nie militarke.
Pozdrwiam

jak strzelał do ludzi to beknie i jestem za.a tak to policja w wielu przypadkach robi z kolekcjonerów przestępców i wyolbrzymia swój sukces operacyjny,dla mas to gangster,jak popatrzysz na niektóre ich akcje to śmiech na sali.policja robi sobie sama siarę i obciach takimi akcjami,tak jak u 16 latka z Kartuz co mu saletrę i cukier wysadzili i młodego chemika pod sąd,krótko mówiąc typowy baranizm,mało tego chcą nadal przywilejów emerytalnych za czasów W.Gomółki,nikt nikogo do pracy w policji nie zmusza emerytura po 25 latach tak jak w europie zachodniej.w typ przypadku popieram nasz rząd.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie