milo_Krosno Napisano 26 Luty 2009 Autor Share Napisano 26 Luty 2009 Witam!Nie jestem expertem od broni z XIX w., ale mam do Was pytanie:http://www.policja.pl/portal/pol/1/37040/Arsenal_w_mieszkaniu.htmlCzy aby na pewno cały arsenał" podlega ustawie o broni?Nie licząc amunicji oczywiście. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 No pewnie że nie widać tam przecież broń czarnoprochową, wiatrówke, łuk a na to papiery nie potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milo_Krosno Napisano 26 Luty 2009 Autor Share Napisano 26 Luty 2009 No ja widzę również ASG, lae może sie myle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 To raczej współczesne kopie, być może czarnoprochowce, a nie XIX wieczne egzemplarze. Widać, że facet nie był kolekcjonerem, raczej lubił sobie postrzelać z tego i owego (wiatrówki, kusze, łuki, czarnoprochowce), do czasu strzału z okna. Jeżeli tak się bawił to dobrze, że zabiorą mu zabawki, będę się czuł bezpieczniej bez takich snajperów" w oknach. Chociaż w świetle prawa wiatrówki i czarnoprochowce są legalne. Nie wiem, jak łuki lub kusze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 To raczej współczesne kopie, być może czarnoprochowce, a nie XIX wieczne egzemplarze. Widać, że facet nie był kolekcjonerem, raczej lubił sobie postrzelać z tego i owego (wiatrówki, kusze, łuki, czarnoprochowce), do czasu strzału z okna. Jeżeli tak się bawił to dobrze, że zabiorą mu zabawki, będę się czuł bezpieczniej bez takich snajperów" w oknach. Chociaż w świetle prawa wiatrówki i czarnoprochowce są legalne. Nie wiem, jak łuki lub kusze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 tu coś o tym było http://www.odkrywca.pl/bawil-sie-w-snajpera-w-domu-mial-arsenal,648434.html#648434 - pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milo_Krosno Napisano 26 Luty 2009 Autor Share Napisano 26 Luty 2009 Masz racje co do zatrzymania.Ale nie o to mi chodziło. chodzi mi o to, że Policja nasza kochana robi wielkie halo z powodu takich zatrzymań.Arsenał" tak nazwali te pare wiatrówek i czarnoprochowców.3 rewolwery, 2 sztucery.." Gdzie one są bo nie widze?Po prostu śmiesza mnie opisy niektórych zatrzymań.Jak to dobrze, że zbieram monety, a nie militarke.Pozdrwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 A czy tam przypadkiem nie ma rakietnicy? To już niestety broń palna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milo_Krosno Napisano 26 Luty 2009 Autor Share Napisano 26 Luty 2009 Jest rakietnica.Byłem przed chwilka w sklepie z agd i bardzo podobne pistoleciki skałkowe mozna tam kupić(repliki) na ładnym stojaczku.Za to też mozna miec problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 jak strzelał do ludzi to beknie i jestem za.a tak to policja w wielu przypadkach robi z kolekcjonerów przestępców i wyolbrzymia swój sukces operacyjny,dla mas to gangster,jak popatrzysz na niektóre ich akcje to śmiech na sali.policja robi sobie sama siarę i obciach takimi akcjami,tak jak u 16 latka z Kartuz co mu saletrę i cukier wysadzili i młodego chemika pod sąd,krótko mówiąc typowy baranizm,mało tego chcą nadal przywilejów emerytalnych za czasów W.Gomółki,nikt nikogo do pracy w policji nie zmusza emerytura po 25 latach tak jak w europie zachodniej.w typ przypadku popieram nasz rząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.