Skocz do zawartości
  • 0

Identyfikacja munduru

thorin

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich

Ostatnio w moje rece wpadlo zdjecie prapradziadka w mundurze z okresu I Wojny Swiatowej. Z tego co wiem, zdjecie to zostalo zrobione pomiedzy 1914, a 1918 rokiem w Serbii.

Czy ktos potrafi zidentyfikowac armie, a takze stopien, w ktorym sluzyl pradziadek.

Bede wdzieczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prawie na pewno szeregowy, mundur wzoru obowiązującego w l. 1910-1915 (co oczywiście nie oznaczało, że nie mógł być donaszany później), najprawdopodobniej piechota lub artyleria piesza.

Pzdr

Grzesiu
Napisano
ten człowiek raczej ma palec, bo jakby go nie posiadał to po jaką cholerę nosił by sygnet na tym rakującym" palcu? Zeby mu się zsunął?
Napisano

Witam wszystkich

Ostatnio w moje rece wpadlo zdjecie prapradziadka w mundurze z okresu I Wojny Swiatowej. Z tego co wiem, zdjecie to zostalo zrobione pomiedzy 1914, a 1918 rokiem w Serbii.

Czy ktos potrafi zidentyfikowac armie, a takze stopien, w ktorym sluzyl pradziadek.

Bede wdzieczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

Napisano
Dzięki za odpowiedzi. Postaram się wrzucić jeszcze jakieś zdjęcie, to może wtedy uda się określić stopień.

Pozdrawiam
Grzegorz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie