pelikan85 Napisano 21 Luty 2009 Autor Napisano 21 Luty 2009 witam znalazłem na alledrogo takie odznaki(te skrzyżowane szable na liściach) co to są za odznaki z jakich lat i kto takiego czegos używał?pozdrawiam
SWaldek Napisano 21 Luty 2009 Napisano 21 Luty 2009 Ktos musi miec ich wieksza ilosc bo co kilkanascie dni pojawiają się po 2 szt w zestawie z innymi rupieciami, a to guziki a to klamra, czy łuski a teraz haki i kawałek tasmy. Niesty tez nie wiem co to za wieńce.Pozdrawiam
pelikan85 Napisano 21 Luty 2009 Autor Napisano 21 Luty 2009 pytam dlatego iż mam czapkę z identycznym wieńcem za za diabła nie wiem co to za czapka.jeżeli ktoś wie cokolwiek na temat tych wieńców proszę o pomoc
Luftlander Napisano 21 Luty 2009 Napisano 21 Luty 2009 Fajny wkręt z tymi winnicami. To są insygnia z czapki Bundeswery.https://www.militaria-agent.com/catalog/BRD_WEST_GERMAN_ARMY_VISOR_HAT_1970_e.html
pelikan85 Napisano 21 Luty 2009 Autor Napisano 21 Luty 2009 faktycznie czape mam taką samą.dzięki wielkie za info
8total4 Napisano 21 Luty 2009 Napisano 21 Luty 2009 przed pol godziny trzymalem na gieldzie staroci mosiezna sygnałówke z takimi szablami na wieńcu.. Miałem ją brać, ale niska cena mnie odpychała ;>pozdro!
Pytanie
pelikan85
witam znalazłem na alledrogo takie odznaki(te skrzyżowane szable na liściach) co to są za odznaki z jakich lat i kto takiego czegos używał?
pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.