Skocz do zawartości
  • 0

Szarfa,sznur do ID.

Słuszny

Pytanie

Napisano

Witam!
Trafiło mi sie coś takiego.Długość 110cm.Szarfa,sznur?Pierwsze co mi przyszło do głowy to ze do zasłon :)Szkoda byłoby pozbyc sie tego nie wiedząc co i do czego to słuzyło.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!
Trafiło mi sie coś takiego.Długość 110cm.Szarfa,sznur?Pierwsze co mi przyszło do głowy to ze do zasłon :)Szkoda byłoby pozbyc sie tego nie wiedząc co i do czego to słuzyło.

Napisano
L'écharpe tricolore du maire - trójkolorowa wstęga (szarfa) mera noszona podczas czynności oficjalnych i świat narodowych. Początkowo mer był nią przepasany, obecnie nosi ją tak jak wstęgę orderowa od prawego ramienia do lewego boku, bo tam kiedyś wisiała biała broń.

Oprócz merów l'écharpe tricolore noszony jest także przez posłów, senatorów, radców municypalnych, przewodniczącego Zgromadzenia Narodowego. Żebyśmy wiedzieli, z kim mamy do czynienia i nie popełnili faux pas, różwny jest układ kolorów; mer ma czerwony od strony ręki, a członkowie parlamentu niebieski od strony reki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie