Skocz do zawartości

konfrontacja

zbitek0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolego B, ale nam dziadków" pokazałeś, po $ po 2 zł, wszyscy już chcą mieć ażurowe sondy i kolorowe wykrywacze.
Napisano
Dzieci3, odnoszę wrażenie, już po raz drugi, że masz jakiś prywatny kłopot z moją osobą. Wypowiedz się jaśniej, będzie Ci lżej. Zgadzam się abyś tu i teraz podleczył swoje coś tam, moim kosztem :]

Armand, ja wiem, wiem. I cóż na to poradzić... Minelaby już mają USB. Następnym krokiem będzie GPS a potem pewnie aparat fotograficzny, koniecznie 12 megapixeli. Zamiast zwykłych dźwięków dzwonki mp3 zasysane z sieci... :)
Chyba nie warto rozpatrywać tego zakresu cenowego w kategoriach stary-nowy.
Napisano
A ja ciągle czekam, aż któryś z Was sprawdzi zasięg maksymalny bez dyskryminacji na samochód i porówna go z innymi wykrywaczami.
Czyżby już wszystkie okopy były wyczyszczone, wszystkie skrytki poniemieckie są odkryte i z lasów i gospodarstw wyszliście na pola?
Napisano
Skoro tak bardzo Ci zależy na wykopywaniu samochodów z powietrza, to możemy się spotkać ciepłą porą i sprawdzić te zasięgi. Sam nie będę się wygłupiał, bo żona i tak czasem puka się w czoło na moje pomysły :) A i porównać nie mam z czym.

P.S.
Z definicji nie kopię żelaza, chyba że chcę oczyścić teren ze śmieci, które na końcu z powrotem trafiają do doła.
Napisano
Longwood, tu masz alternatywy z rynku brytyjskiego do 750zł:
http://desc.shop.ebay.co.uk/items/__metal-detector_W0QQLHQ5fTitleDescZ1QQLHQ5fPriceZ10Q2eQ2e135Q40cQQQ5ftrkparmsZ66Q253A2Q257C65Q253A2Q257C39Q253A1QQ_dmptZUKQ5fGadgetsQQ_mPrRngCbxZ1QQ_sopZ3QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14
Napisano
Brzęcośtam, a nie prościej jechać do Kambodży i tam na rynku wtórnym nabyć coś??

Ponawiam pytanie: jaki wykrywacz, nowy i normalnie dostępny w Polsce proponujesz jako alternatywę dla ace w podobnej cenie?
Napisano
Long-cośtam, nie ponawiasz pytania, tylko zadajesz nowe pytanie. Wcześniej nie ograniczałeś pola manewru do wykrywaczy nowych.
Tam miałeś też wykrywacze fabrycznie nowe.

Co to według Ciebie znaczy ormalnie dostępny w Polsce"? Jak dla mnie, jeśli ktoś jedzie 300km po wykrywacz do sklepu, to nie jest on (ta osoba) tak do końca normalny, jeśli to samo może załatwić pocztą. A pocztą, to czy z Warszawy, z Krakowa, czy z Puław, czy z hrabstwa Kent, to nie ma już żadnej różnicy.

Na koniec, ja nic nie proponuję, bo nie jestem handlarzem. A jako użytkownik nie kupujący towarów z dolnej półki jakościowej, sam wyrobami klasy ACE zainteresowany nie jestem. Nie licz więc na głębszą analizę tego segmentu z mojej strony.
Napisano
niestety bardzo wielu poszukiwaczy musi się zadowolić wykrywkami z dolnej półki cenowej z przyczyn niezależnych.
Kupno piszczały za granicą jest bardzo kłopotliwe i kosztowne, tak że suma sumarum nie opłaca się tego robić, zwłaszcza w przypadku tejże dolnej półki cenowej.
Oczywiście zdarzają się okazje kupna przechodzeńca, ale to już kwestia fuksa, który może się zdarzyć albo nie.

P.S. Mieszkam 100 km od fabryki minelaba, a sprzęt kupowałem w Polsce bo wyszło taniej

Pozdro
Napisano
To coś jak z klockami Lego - najdroższe są w Legolandzie :)

Kupno wykrywacza za granicą jest bardzo niekłopotliwe i wcale nie takie kosztowne. Choć rzeczywiście w przypadku sprzętów najtańszych rzadko kiedy ma to sens. Ale ma duży sens w przypadku sprzętów używanych, których u nas w dobrej cenie często brakuje.
Pierwotne pytanie było ogólniejsze i nie wykluczało sprzętu używanego. Powtarzam - sprzęt tego typu nie traci właściwości z każdym tysiącem machnięć i kupno z drugiej ręki ma sens jak najbardziej. Wnętrze jest tak samo dobre jak w momencie kupna, a rysy nie mają wpływu na działanie. Lepiej jest kupić używany dobry, niż tani badziew, bo ten drugi i tak pierwszy się mechanicznie rozpadnie. No i jakość jego detekowania" jest odpowiednio niższa, w zależności od różnicy klas.
Napisano
kupno na angielskim ebayu to gra nie warta świeczki dla tańszych wykrywek.

A moje przesłanie jest takie, że nie ma na rynku polskim konkurencji dla ACE.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie