banderas Napisano 16 Luty 2009 Autor Napisano 16 Luty 2009 Cze.Proszę o pomoc w id tej wstęgi,z jakiego okresu wojen,czy to za otliczie" , a może od orła. dz i pzdr.
banderas Napisano 3 Marzec 2009 Autor Napisano 3 Marzec 2009 Jest taka bajka o wiertarce,mosiężnej szczoteczce, monecie i o konserwatorze - kiedyś ją wam opowiem.pzdr.
obert8 Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 wyglada jak od wstegi za otliczie szkoda ze nie cala
banderas Napisano 3 Marzec 2009 Autor Napisano 3 Marzec 2009 kolega bruner0 podesłał mi taką blaszkę.....
banderas Napisano 20 Luty 2009 Autor Napisano 20 Luty 2009 szperałem i wychodzi na to,że to może być za otliczie" z okresu wojen napoleońskich,na foto podobne.Tylko czy ta konkretnie wstęga powinna mieć wąsy,trzpienie czy też pętelki-wie ktoś.
banderas Napisano 3 Marzec 2009 Autor Napisano 3 Marzec 2009 nie wiedziałem bruner0,że stołójemy się w tym samym barze :}}}}} pzdr.
SZZ Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 A co sądzisz kolego Kopijnik2 na temat mojej identyfikacji znaleziska? Potwierdzasz czy zaprzeczasz?PozdrawiamSZZ
bruner0 Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 Stołować jak stołować tylko,że bar ma coraz mniej w menu do zaoferowania :p
kopijnik2 Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 to teraz trzeba tylko odtworzyć listę gości"...
banderas Napisano 16 Luty 2009 Autor Napisano 16 Luty 2009 Cze.Proszę o pomoc w id tej wstęgi,z jakiego okresu wojen,czy to za otliczie" , a może od orła. dz i pzdr.
SZZ Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 Witam,co masz na myśli kolego Kopijnik2 mówiąc o potrzebie otwarcia listy gości"?Jeśli chodzi o znalezione przez Banderasa i Brunera fragmenty wstęgi - była to moim zdaniem oficerska, złocona wersja wstęgi a otliczie" wz. 1828 z wycinanymi literami.Przypuszczam na podstawie kontekstu znaleziska, że jakiś żołnierz w 1831 r. z nudy albo z zemsty połamał ją na drobne kawałki i rozrzucił po obozowisku.PozdrawiamSZZ
SZZ Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 Wydaje mi się, że już rozumiem o co chodzi Kopijnikowi2 - w pośpiechu przeczytałem odtworzyć jako otworzyć i chyba chodzi o listę gości miejsca, z którego pochodzi znalezisko.Pozdrawiam
Pytanie
banderas
Cze.
Proszę o pomoc w id tej wstęgi,z jakiego okresu wojen,czy to za otliczie" , a może od orła. dz i pzdr.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.