Skocz do zawartości

Rekonstrukcja zimowa w Wałczu-15.02.09r.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Jak dla mnie-Super!Dużo rekwizytów,strzelającej broni,statyści odgrywający ludność cywilną(w strojach z epoki-full real).Skład pociągu z niemieckimi posiłkami-rewelacja.I wogóle -miejsce akcji to strzał w 10".Czyli mała stacyjka(zero trakcji elektrycznej!!)bez współczesnychwstawek"-p0nad miarę oczywiście-w najbliższym otoczeniu.Naprawdę dalo się odczuć Klimat tamtych wydarzeń.Każdy z widzów był w temacie,gdyż narrator przedstawił na wstępie scenariusz przebiegu akcji.Zastanawia mnie jedynie zakres działaniaTeciaka".Czy w pełni wykonał założenia scenariusza?Dało się bowiem zauważyć spory wyciek oleju z jednego wydechu.Być może chodziło głownie o bezpieczeństwo widzów.Publiczność bowiem była bardzo blisko miejsca akcji.Ale to tak naprawdę na marginesie.Podsumowując:wyrazy uznania dla organizatorów i uczestników za wysoki poziom tej rekonstrukcji.Niebawem wrzucę kilka swoich fotek.Pozdro.

• Odpowiedzi 84
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Bardzo zgrabnie to wyszło w sumie. Pogoda wspaniale się dostosowała...

Trochę kontrowersyjny pomysł użycia nie zmodyfikowanego wizualnie GMC po stronie 'radzieckiej', ale zupełnie nie przeszkadza on wymowie całości.

Podoba mi się bardzo mix umundurowania strony 'SS'.

I jeszcze jedno - zdjęcia kolegi 'qrr' są bardzo ciekawe. Proszę rzućcie okiem szczególnie na ostatnie foto w galerii - dwóch radzieckich 'morderców z twarzą dziecka' idzie przez tory. Dla mnie majstersztyk.

Mordercy z twarzą dziecka" są chyba z GRH Legion o ile mnie pamięć i wzrok nie myli:)

Dla mnie najlepsze z tej imprezy prócz pociągu:
- futrzane furażerki dwóch Panów z Pomeranii 1945 ( co prawda na innych zdjęciach widziałem, ale z tejże imprezy )
- cywile, cywile i raz jeszcze cywile
- Sova, bo go dawno nie widziałem :)

Kolejność przypadkowa:)

Wg mojej skromnej opinii całkiem zgrabnie Wam to Panowie wyszło - gratulacje! Na zdjęciach widać, że to koniec wojny na pierwszy rzut oka - dobrze dobrane umundurowanie, broń i te drobne wisienki na torcie", które sprawiają najwięcej przyjemności :)

Pozdrawiam serdecznie
Yuri

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie