Arseon Napisano 8 Luty 2009 Autor Napisano 8 Luty 2009 Witam ,trochę ciekawszych rzeczy co ostatnio wyszły.1. guzik pułkowy chyba carski XIX wiek ale może coś więcej
Arseon Napisano 8 Luty 2009 Autor Napisano 8 Luty 2009 Dzięki total! jak zawsze pomocny, widać w 3 przypadkach że moja wstępna intuicja szwankuje,a w związku z tym przedmiotem z gwiazdą Dawida nic nie da się powiedzieć ?a przedmiot nr9 to dosyć spory i ciężkawy nie za ciężki na część składową czapki ?pozdro i dzięki
8total4 Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 w kwestii bączka od czako - chodzi mi o ten niby guzik, w przypominajacy rozetkę.jest to chyba ktoryś z bocznych bączków jakiegoś czako huzarskiego..pozdro!
Arseon Napisano 8 Luty 2009 Autor Napisano 8 Luty 2009 no tak napisałeś nr.7 a nie 9 sorki późno i za dużo chmielu, no ale wiem o co chodzi niby duży guzik który ma numer 8 bo 6 i 7 to od lampyjeżeli od czako huzara to całkiem ciekawie może kiedyś da radę zidentyfikować konkretniej pozdro>
Arseon Napisano 8 Luty 2009 Autor Napisano 8 Luty 2009 w roli guzika by się nie sprawdził zbyt niewygodny, czy pomiędzy bączkami mogła być linka -sznurek ozdobny ?
8total4 Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 http://www.kammerbulle.de/Images/TschakoSeeOffz.jpgtu podobny ączek" masz na boku, trzymajacy okuty pasek.twoj jest chyba od rosyjskiego.pozdro!
martian. Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 co do 9 to kiedyś kilka takich wykopałem. Była zachowana nawet jaskrawo-czerwona farba. Jedynie może kojarzyć się z czymś od liturgii....
Pytanie
Arseon
Witam ,trochę ciekawszych rzeczy co ostatnio wyszły.
1. guzik pułkowy chyba carski XIX wiek ale może coś więcej
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.