Tuszek Napisano 5 Luty 2009 Autor Napisano 5 Luty 2009 Witam.Dziś z Odry wyszedł mi taki celownik optyczny. Widoczna podziałka, szwabskie napisy i co mnie ucieszyło siatka celownicza ;) Ale do rzeczy.Od czego dokładnie pochodzi? Pzdr.
R51 Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 Wszystko trzyma się na śrubkach, wystarczy je odkręcić...
Tuszek Napisano 5 Luty 2009 Autor Napisano 5 Luty 2009 Witam.Dziś z Odry wyszedł mi taki celownik optyczny. Widoczna podziałka, szwabskie napisy i co mnie ucieszyło siatka celownicza ;) Ale do rzeczy.Od czego dokładnie pochodzi? Pzdr.
R51 Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 Mam idealnie taki sam.Mój egzemplarz wykopany był w skrzynce. Jutro podeślę zdjęcia. O ile wiem to uniwersalny celownik artyleryjski. Cikeawostką jest fakt że udało mu się nawet zagrac w Kompanii Braci...Pozdrawiam
Tuszek Napisano 5 Luty 2009 Autor Napisano 5 Luty 2009 Mój jest z mułu rzecznego :)Byłbym wdzięczny za fotki.
the_tuna Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 r51 napisał ogólnie o celowniku tego typu...a chyba przypadkiem przez złą składnie wyszło że to niby ten Jego był rekwizytem filmowym:)
Grzesio Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 To nie jest celownik sensu stricte, ale kątomierz działowy - na moje oko Rundblickfernrohr 34K.PzdrGrzesiuPS Na zdjęciach pokazałeś go do góry nogami. :-)
R51 Napisano 6 Luty 2009 Napisano 6 Luty 2009 Po renowacji jest w 100% sprawny. Może te zdjatka pomoga Tobie w konserwacji.
R51 Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 Tak jak napisał Grzesio. Tam gdzie jest ta główka" z pryzmatami znajduje się szyna do mocowania.
Tuszek Napisano 7 Luty 2009 Autor Napisano 7 Luty 2009 Dzięki za zdjęcia, na pewno się przydadzą :)Niestety mój nie będzie wyglądał jak ten, bo ząb czasu zdążył go nadgryźć :)Wiesz, może jak go otworzyć by wyczyścić w środku itp?
Pytanie
Tuszek
Witam.
Dziś z Odry wyszedł mi taki celownik optyczny. Widoczna podziałka, szwabskie napisy i co mnie ucieszyło siatka celownicza ;) Ale do rzeczy.
Od czego dokładnie pochodzi?
Pzdr.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.