Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol.IV

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 274
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Bardzo fajne klamry felek10, co do tej z orłem kajzerowskim to nie mam pojęcia pierwszy raz taką widzę, możliwe że zrobiona we własnym zakresie przez jakiegoś prusaka, przez umieszczenie emblematu np. broszy patryjotycznej na standardowym pudełku lub też jakiś mały lokalny wypust klamer jakiejś organizacji szkoły lub urzędu. Co do landowych jeżeli chodzi o różnice to wynikają prawdo podobnie z zróżnicowania matryc wykonujących dane klamry, myślę że podstawowym kryterium podziału może być wykończenie klamer bo spotyka się srebrne - niklowane i w kolorze złotym - naturalnym mosiądzu, bądź złocone".

Klamra leśniczego lasów państwowych Prus m. 1934.

co o tym myślicie? co to za klamra?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=565266525&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4%87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EMoje+Allegro+%3E+Aukcje+%3E+%3Ca+href%3D%22%2Fmy_allegro.php%3Fpage%3Dauctions%26type%3Dwatch%22%3EObserwuj%C4%99%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E

ARQ kupiłem od gościa z Przemyśla -odezwij sie na priva - bo bardzo wielu gości wypłakuje się że coś od nic nabyłem - ale czemu płaczą po sprzedaży a nie przed -tego nie wiem -jak pisałem daj cynk na priva -pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie