wolfik1 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Jak postarzyć" metalowego MP40 elektryka , może ktoś mi udzieli kilku wskazówek ?
boloBres Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Tak na szybko to-przemaluj go tzw.srebrzanką.Potem na czarno.Jak wyschnie przetrzyj lekko paierkiem ściernym coby były prześwity.Nawet dobrze to się prezentuje.A pasek nośny wrzuć w błotko na parę h i załatwione.Pozdrawiam
wolfik1 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 a może skoro on jest już czarny (wygląda jak wyjęty ze skrzynki i ma brązowe okładki) spróbować go taką srebrzanką na kantach ,troszkę spatynować" ?Boję się że po dwukrotnym malowaniu bedzie wyglądał jak destrukt...:-(
Stadler Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Twoje obawy są jak najbardziej słuszne. Koledzy chyba wspominają czasy plastikowych MP-40 ...
Hindus Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Ja tam swojego „elektrycznego” MP40 „waloryzowałem” wyłącznie pilnikiem na kantach, resztą zostawiłem tak jak jest (oczywiście upraszczam, bo wywaliłem przełącznik rodzaju ognia, zamaskowałem dziurę w „bakelicie” po niej i wyciąłem do końca podłużną dziurę na suwadło zamka).Nie ma co postarzać za bardzo, bo przecież nie ma to wyglądać jak 60-letni egzemplarz…PozdroHindus
mario33 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Skórzane elementy (jak pasy nośne) można próbować 'postarzyć' przez zamoczenie na niedługi czas w wywarze z mocnej herbaty ;) Żeby się nie zniszczyła skóra to suszymy potem w temp. pokojowej (nie przy grzejniku !) a potem przesmarowac jakimś tłustym czymś do pielęgnacji skóry (np z lanoliną).
boloBres Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Panie Stadler a skąd ktoś ma wiedzieć jaki egzemplarz kolega pytający ma?kazda porada jest przydatna.Jak Pan wierz jakie są sposoby to proszę podziel się z ogółem.Pozdrawiam
Stadler Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Jak "postarzyć metalowego MP40 elektryka" - było wg mnie wystarczająco klarownie napisane ;-)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.