wolfik1 Napisano 2 Luty 2009 Autor Share Napisano 2 Luty 2009 Jak postarzyć" metalowego MP40 elektryka , może ktoś mi udzieli kilku wskazówek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czlopiur Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 http://modelwork.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boloBres Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 Tak na szybko to-przemaluj go tzw.srebrzanką.Potem na czarno.Jak wyschnie przetrzyj lekko paierkiem ściernym coby były prześwity.Nawet dobrze to się prezentuje.A pasek nośny wrzuć w błotko na parę h i załatwione.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 3 Luty 2009 Autor Share Napisano 3 Luty 2009 a może skoro on jest już czarny (wygląda jak wyjęty ze skrzynki i ma brązowe okładki) spróbować go taką srebrzanką na kantach ,troszkę spatynować" ?Boję się że po dwukrotnym malowaniu bedzie wyglądał jak destrukt...:-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Twoje obawy są jak najbardziej słuszne. Koledzy chyba wspominają czasy plastikowych MP-40 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Ja tam swojego „elektrycznego” MP40 „waloryzowałem” wyłącznie pilnikiem na kantach, resztą zostawiłem tak jak jest (oczywiście upraszczam, bo wywaliłem przełącznik rodzaju ognia, zamaskowałem dziurę w „bakelicie” po niej i wyciąłem do końca podłużną dziurę na suwadło zamka).Nie ma co postarzać za bardzo, bo przecież nie ma to wyglądać jak 60-letni egzemplarz…PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Skórzane elementy (jak pasy nośne) można próbować 'postarzyć' przez zamoczenie na niedługi czas w wywarze z mocnej herbaty ;) Żeby się nie zniszczyła skóra to suszymy potem w temp. pokojowej (nie przy grzejniku !) a potem przesmarowac jakimś tłustym czymś do pielęgnacji skóry (np z lanoliną). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boloBres Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Panie Stadler a skąd ktoś ma wiedzieć jaki egzemplarz kolega pytający ma?kazda porada jest przydatna.Jak Pan wierz jakie są sposoby to proszę podziel się z ogółem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Jak "postarzyć metalowego MP40 elektryka" - było wg mnie wystarczająco klarownie napisane ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.