Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na szybko to-przemaluj go tzw.srebrzanką.Potem na czarno.Jak wyschnie przetrzyj lekko paierkiem ściernym coby były prześwity.Nawet dobrze to się prezentuje.A pasek nośny wrzuć w błotko na parę h i załatwione.Pozdrawiam

a może skoro on jest już czarny (wygląda jak wyjęty ze skrzynki i ma brązowe okładki) spróbować go taką srebrzanką na kantach ,troszkę spatynować" ?
Boję się że po dwukrotnym malowaniu bedzie wyglądał jak destrukt...:-(

Ja tam swojego „elektrycznego” MP40 „waloryzowałem” wyłącznie pilnikiem na kantach, resztą zostawiłem tak jak jest (oczywiście upraszczam, bo wywaliłem przełącznik rodzaju ognia, zamaskowałem dziurę w „bakelicie” po niej i wyciąłem do końca podłużną dziurę na suwadło zamka).
Nie ma co postarzać za bardzo, bo przecież nie ma to wyglądać jak 60-letni egzemplarz…

Pozdro
Hindus

Skórzane elementy (jak pasy nośne) można próbować 'postarzyć' przez zamoczenie na niedługi czas w wywarze z mocnej herbaty ;) Żeby się nie zniszczyła skóra to suszymy potem w temp. pokojowej (nie przy grzejniku !) a potem przesmarowac jakimś tłustym czymś do pielęgnacji skóry (np z lanoliną).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie