krzychu330 Napisano 31 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2009 znalazłem dziś w okopie stan lufy jest dobry ale ma miejscami nalot rdzy czym czyścić żeby nie uszkodzić oksydy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu330 Napisano 31 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2009 bicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu330 Napisano 31 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2009 następne zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu330 Napisano 31 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2009 bok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 Na lufe zastosuj elektrolize. Rdze ździeraj ostrym patyczkiem, aby nie porysować oksydy. Na futerał także bym zastosował elektrolize.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu330 Napisano 31 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2009 jak się robi elektrolizę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 http://www.mauser98k.internetdsl.pl/elekt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werewolf Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 ostatnio wyczytałem że elektroliza niszczy oksydę ... więc radzę się upewnić ak na wszelki wypadek" :) może tylko zamoczyć w kwasie szczawiowym...? rdzy nie jest zbyt dużo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 Kolego coś Ci się musiało pomylić. Oksyda napewno nie niszczy oksydy. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werewolf Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 nie jestem pewien tylko powtarzam to co przeczytałem na forum poszukiwanie skarbów :)może się i pomyliło ale wolę zainteresować Kolegę tematem by nie zniszczyć przypadkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu330 Napisano 31 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2009 mam w pracy roztwór chlorku może na chwilkę włożyć futerał do roztworu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 Niee żadnego kwasu. Kolego przed rokiem wykopałem prawie identyczny fant. Tyle że z lufą do MG 42. Wszystko wsadziłem do elektrolizy i wyszło pięknie. Co prawda z futerałem trzeba się troche namęczyć, ale warto. Jak chcesz jutro mogę Ci pokaazać fotki przed i po czyszczeniu.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu330 Napisano 31 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2009 proszę pokaż i powiedz jak mam to zrobić dzięki !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.