cissic Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2009 Nie wiem czy ktos z Was to widzial - moze nawet taki temat byl juz poruszany - ale mi osobiscie szczeka opadla i CHCE TO MIEC! TERAZ!http://pl.youtube.com/watch?v=p_iup2jXQqI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 30 Styczeń 2009 Share Napisano 30 Styczeń 2009 było już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 Znane i lubiane już od kilku lat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 myślę że własnym nakładem można zrobić coś takiego samemu i w polskich warunkach. Ten na filmie ma silnik od jakiegoś musclecar'a, widać łapacz" powietrza, ma 650 horse-powerów, i ogromny talerzowy filtr powietrza. Taniej i ekonomiczniej, ale także trwalej mógłby zrobić pojazd w konwencjonalnej metodzie-silnik elektr napędza koła napędowe, a diesel robi za agregat. Na dłuższą metę chłopaki z filmiku będą mieli problemy z żywotnością silnika, sprzęgła a także skrzyni. Tyle moich dywagacji. Ktoś ma jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 Witam.Nie sądzę,aby silnik i cały układ przeniesienia napędu w tym pojeżdzie stanowił problem.Pojazd jest lekki,silnik ma ogromnego powera,skrzynia jest przystosowana do odebrania tej mocy.Poza tym silnik nie ma tłumika i tak naprawdę to więcej ryczy niż jest katowany.A poza tym to co w USA za problem pojechać na złom i wyrwać serducho z jakiegoś innego auta.Tam fabryczne sprzęty typu (krążownik szos) mają po kilka litrów pojemności i to jest standart,nie to co u nas-inny świat.U nas zakup takiego silnika to ogromny wydatek,oni mają tego na pęczki.No nieważne-w naszych realiach jest trochę inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.