Skocz do zawartości

Fanty znad Bzury

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dajta mu spokój.

Ostatnio(tzn. 3-2 lata temu) ad Bzurą" po ciężkich mękach udało mnie się strzelić kilka fantów, ale przyznam, że dużo się najeździłem.

Młodzieszyn, Iłów, oraz kilka miejscowości w okolicy, generalnie na południe od Sochaczewa, to był cel wyprawy, wytargałem tam : hełm nasz, menażkę, manierkę, skrzynkę z naszych pozycji, kilka zapiaszczaczy, magi do bronka i 3 saperki z czego jedna w domu, kopę łusek i jakieś odłamki. Obecnie ciężko coś trafić, chyba że jakąś drobnicę (tak słyszałem z opowiadań). Era fantów z nad Bzury dobiega końca, więc dobrze że mam kilka w zanadrzu.
Napisano
A nad czym tu się zastanawiać?Żołnierz wiał z okrążenia,może musiał się przebrać w cywilne ciuchy więc co zrobił?Zdjął z szyi nieśmiertelnik razem z krzyżykiem(np przez nieuwagę bo było ciemno?),potem dołożył resztę fantów i zakopał i dlatego znalazł to razem w jednym dołku.Niewątpliwie bardzo ładne trafienie.Gratulacje!
Napisano
Taką szczoteczkę też kiedyś znalazłem - po prostu leżała obok metalowej oliwiarki. A stany pozostałych rzeczy? Tak zetlałe przedmioty widziałem w kwaśnej ziemi, w olszynach oraz w dole po ekshumacyjnym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie