von Neumarkt Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 Nie mam zielonego pojęcia co to może być,średnica 25 mm.Nabijka,guzik,mała zapona jaki okres?
von Neumarkt Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 Zdjęcie wykonane z ukosa,lepiej widać fakturę twarzy i rowek biegnący w koło.
von Neumarkt Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 I tył,wyrażnie widoczne zagłębienie,prymitywizm wykonania,brak otworów lub uszka w przypadku gdyby okazało się toto guzikiem, jedynie dziwny zadzior widoczny w prawym górnym rogu",proszę o pomoc w identyfikacji,pozdrawiam v.N .
pomsee Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Głowa lwa charakterystyczny symbol stosowany szeroko na pocz. XIX w. jako motyw zdobniczy.
von Neumarkt Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 Sęk w tym że to głowa i twarz ludzka,fakt że kiepski ze mnie fotograf i zdjęcia nie oddają w pełni szczegółów.
pomsee Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Też tak myślałem ale w końcu wydawało mi się jednak, że to lew. Może to też być głowa meduzy czyli motyw używany równie często jak głowa lwa na pocz. XIX w.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 11:14 27-01-2009
von Neumarkt Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 Też brałem to pod uwagę,ale coś mi nie pasuje,być może dlatego że widzę takie cudo pierwszy raz,a różne pomysły przychodzą wtedy do głowy.
Pytanie
von Neumarkt
Nie mam zielonego pojęcia co to może być,średnica 25 mm.Nabijka,guzik,mała zapona jaki okres?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.