yasioo Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 ten srebrny serwetnik jeśli jest cały to dobry jubier tka polutuje że nie poznasz że go wykopałeś, spora szansa że da się naprawić, 800 to próba niemiecka
Gniewkos Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Producent najprawdopodobniej to Richard Köberlin Döbeln, na przodzie próba srebra 800, w środku nie mogę rozczytać co to.pozdro!
st szeregowy Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 i ma takie bicia nigdzie nie znalazłem opisu
pik78 Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Iglica. Ale od czego to bedzie trudno odpowiedziec. Od jakiegos dzialka zapewne nieduzego kalibru ,moze jakiegos plot... U mnie w okolicy Bialegostoku tez nam powychodzilo z ziemi sporo takich iglic (moze nie takich jak z twego foto),u mnie to byly na 100% pochodzenia sowieckiego. Kolega Herwolf wrzucal pare do identyfikacji.Wyjete z zamkow w 41 roku,zeby sprawny sprzet nie dostal sie w łapy niemca. Ciezko bedzie typ okreslic wg mnie. Na forum troche jest specow co sa w stanie okreslic typ pojadu na podstawie kawlaka złomu ,z artyleria bedzie wiekszy problem...
st szeregowy Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 dziadek mówił że tędy ruskie też szli
Pytanie
st szeregowy
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.