DamianLca Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Napisano 24 Styczeń 2009 Witam! Mam do Kolegów pytanie: Czy 20zł Nowotko występował w mosiądz? Na początku myślałem, że to tylko brązowy nalot ale po czyszczeniu i drapaniu brązowy kolor nie znikną? Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje. Z góry dziękuje.Pozdrawiam:]
Kopacz1 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 z pewnością miedzionikiel,bardzo często monety CuNi mocno patynują zwłaszcza jak długo leżą w ziemi i na przemian wystawiane są na słońce i znowu piasek.Takie cudaki wyskakują często na plażach,bardzo ciężko schodzi nalot jak moneta nie jest czyszczona bezpośrednio mokrym plażowym piaskiem po znalezieniu.
traper6 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Jak zrobiłeś to zdjęcie, odbicie w lustrze ? czy obrabiałeś fotkę na kompie ?Napisy odwrócone, ale głowa prawidłowo skierowana w prawą stronę. :-)
traper6 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Masz rację. Głowa też odwrócona.Zdjęcie w lustrze ? :-)
kopijnik2 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 nawet drugie ucho widać... u każdego Nowotki...
DamianLca Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 Dzięki za odpowiedz:] Szczerze powiem, że nie wiem o co wam chodzi:] Przepuściłem monety zwyczajnie przez skaner tylko, że później obracałem je o ileś tam stopni bo źle monety ustawiłem:p O co chodzi z tym drugim uchem?:p Pozdrawiam: Damianlca
kopijnik2 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 z uchem - to taki żart... że jak ktoś chce, to zobaczy - to - czego nie ma...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.