Skocz do zawartości
  • 0

Mine?, saperka?, klamra?

butchcassiddy

Pytanie

Napisano

Witajcie Kamraci:-) Trochę odpuściło ale moje ulubione pola dalej są niedostępne...mozna utonąc w błocku. Więc wybrałem się do lasu...bo kopac się chce. A że w militarce jestem słaby to proszę o pomoc w identyfikacji tych przech przedmiotów. Na początek taka miniaturka o długości 10mm i kalibrze" ok. 5,5mm.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Saperka niemiecka (99% pozostały 1% to LWP), klamra" to prawdopodobnie rozdzielacz od pasków rzędu końskiego...
Napisano

Jak widac nie jest płaska. Wydaje mi się, że miała też jeszcze asymetryczną poprzeczkę która zgniła. Widac dwa zgrubienia naprzeciwko siebie. W pobliżu były jeszcze manierka i klamra WH, jakaś odznaka NSDAP i inne śmieci. Z opowieści tubylców wynika , że jest to śmietnik denazyfikacyjny" na który po wojnie wyrzucano wszystko co przypominało okupanta. Teren przeczesany przez znajomego który jest miłosnikiem militariów ale jak widac kolega jest dobry i zostawił to i owo:-). Pozdrawiam i dziękuję za wszelaką pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie