Gniewkos Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Napisano 20 Styczeń 2009 Witam!Czy jest ktoś z Margonina, szukam informacji na temat położenia miejsca o nazwie szwedzka górka w samym Margoninie lub na jego obrzeżach. Nie mam teraz czasu podjechać i szukać, a chciał bym obejrzeć teren na Zumi.pozdro!
piotr916 Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Witam!Mieszkam 13 km od Margonina.Niestety na Zumi te tereny są w słabej rozdzielczości.Pozdro.
Gniewkos Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Napisano 21 Styczeń 2009 Aha, a wiesz gdzie znajduje się to miejsce? Chodzi o to aby zlokalizować je mniej więcej, resztę można dowiedzieć się na miejscu ale trudno tak szukać jak się nie ma pojęcia gdzie.A tak w ogóle to z kąt jesteś?pozdro!
piotr916 Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Wiam!próbowałem już znależć jakieś info w tym temacie,ale na razie bez powodzenia.Jestem z Chodzieży.Pozdro.
Gniewkos Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Napisano 22 Styczeń 2009 Sie ma!Ja coś niecoś czytałem ale to bardziej w kwestii legendy, a nie faktów, aczkolwiek w każdej legendzie jest coś prawdy.Najlepiej trzeba by się popytać tubylców na pewno ktoś coś wie! Tak na marginesie długo biegasz już z piszczałką? Jakie efekty?pozdro!
piotr916 Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Witam!Głównie interesuję się fortyfikacjami(Wał Pomorski-chyba z racji tego,że jest najbliżej.I wogóle sam w sobie jest interesujący bo co odcinek,miejscowość -to są innego rodzaju obiekty.Oczywiście te mniejsze są powtarzalne na calej linii).Jadę w teren z nastawieniem na zwiedzanie,eksplorację obiektów ,ale piszczałka przeważnie jeżdzi ze mną-różnie bywa w terenie,wiesz zapewne.Z piszczałką gdzieś 8 lat,a na bunkrach pierwszy raz bylem w...81r.A ty z kąd jesteś,jeśli można wiedzieć? Nara!
talgo Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 to może chodzi ci o szwedzka góre lub jak zwał góra gustawa w okolicach margonina a dokładnie w żoniu na której teraz stoi probostwo
Gniewkos Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 Talgo bingo! To jest ta sama górka! Margonin ma stronkę ale coś nie działa ostatnio. To mówisz, że jest tam probostwo?Jak teren wygląda dokładnie mógłbyś opisać, albo zrobić screena z Zumi i zaznaczyć gdzie to jest mniej więcej?Wiem, że na zumi jest kiepsko z tym regionem ale chociaż tak poglądowo.Piotr jestem z Wągrowca, na wale pomorskim byłem raz ale gdzie dokładniej nie pamiętam bo dawno to było. Tematyką forum interesuję się już jakiś czas, piszczałki jeszcze nie mam za dwa tygodnie mam nadzieję, że już będzie:)ps. W 81r to prawie się urodziłem hehe!pozdro!
talgo Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 nie wiem jak to wygląda na żywo bo nie byłem ale nie ma problemu też jestem z wągrowca :) to możemy sie jutro wybrać i zobaczyc
talgo Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 a zumi faktycznie bieda z tym terenem ale na http://geoportal.gov.pl/ teren masz w dobrej rozdzielczoścityle że górki nie widać wylko domki
Gniewkos Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Napisano 24 Styczeń 2009 Na razie będzie ciężko się wybrać. Weekend zajęty, a w tygodniu praca! Ale trzeba się kiedyś wybrać!pozdro!
talgo Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 jasne jak co pisz meila talgo@poczta.onet.pla co tam za piszczałe kupujesz
Gniewkos Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 aa Ace250 tak na początek... pozdro!
leonard17 Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Do piotr 916 .Jezeli jestes z Chodziezy to mialbym kilka pytan.gg 7466843 pozdrowionko
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.