Skocz do zawartości

szukał ktos w okolicach Złotowa, Jastrowia, Piły i okolic?

Huckelbery

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Heh... Jechałem wczoraj służbowo przez wzmiankowane okolice, i tak sobie przypomniałem pierwszy numer Archeologii Wojskowej a w niej taki jeden artykuł... Jak się czytało z wypiekami na twarzy.. Pamiętacie?
Napisano
W latach 70 tych ? W latach 70 tych to w okolicznych lasach stacjonowali Sowieci. I gonili nas małych chłopaków... A niemieckimi hełmami zardzewiałymi znajdowanymi pod ściółką leśną straszyliśmy pijaków na leśnych drogach...

Nie wiem jak dzisiaj, ale wtedy tego było tam pełno... Jak się miało 'szczęście', w niewinnym wykrocie leśnym można było znaleźć ludzkie kości. Dawne polowe umocnienia na przedpolu Wału Pomorskiego...
Napisano
Piła troszkę szukałem po okolicy znam kilka miejscówek jeszcze tego sporo leży w ziemi rozrywek też zresztą eh
Napisano
Dzisiaj poltorej godzinki kilka km od Piły (kanarkiem!) pelno lusek,jedna fajna od rusznicy Ppanc poza tym oficerska wehrmahtowska regulaminowa maszynka do golenia Rotbart,plus drobnica wiec nie jest zle Panowie:)
Napisano
Witam ponownie rzeczywiście na południe tuż na granicy Piła znajduje się dużo zrzutowisk broni. Są miejsca gdzie wystarczy kopnąć nogą i pociski z ziemi wychodzą. Jak ktoś jest chętny na wspólne wypady w wykrywaczem to zapraszam Wiosna już stoi za rogiem :)
Napisano
Witam.
Gdy mieszkałem w Pile ,też dużo po lasach chodziłem i po jednej takiej wycieczce musiałem patrol saperski wzywać.
Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie