Yankess(Deutch Krone) Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 musze rowniez przyznac, ze mimo dosc dlugiego uzytkowania nie potrafie rozkiminc systemu pnamierzania, o co chodzi z tymi cyferkami, gdy poruszam one zwiekszaja sie lub zmniejszaja, lecz wtedy przemieszcza sie cewka, kiedy mam pewnosc ze srodek cewki jest nad danym przedmiotem?
ensiferum3 Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 A ja jak widzę na wyświetlaczu dime to proszę aby to nie był znowu kawałek pierścienia prowadzącego.Zink przeważnie łuski ale od pps dają specyficzny sygnał (tab,dime,zink,+).Od mauser'a też (dime,zink).Tak więc trudno kopać jednolite sygnały, ja już nauczyłem się rozróżniać łuski od pps od czegoś innego.Osobiście wycinam tylko foil a resztę zostawiam albo nic nie wycinam, raczej słucham co on do mnie mówi".Rzeczy stalowe kopie tyko jeśli są bardzo płytko.Dzisiaj będąc kopać zauważyłem że wykrywacz zaczyna wariować po chwili zorientowałem się że jestem około 15 metrów od linii wysokiego napięcia (nad torami).Podoba mi się że super łapie monetki i guziki sygnał jest bardzo stabilny.Chodzę z czułością maksymalną.
ensiferum3 Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Podczas namierzania zmieniające się cyferki wskazują ci głębokość ( w calach (2,5cm)).Puste sygnały są spowodowane tym że dany przedmiot (jak na swoją wielkość) leży zbyt głęboko i wykrywacz raz go widzi a raz nie, ale można go wykryć namierzaniem (czasami się opłaca:)).
ensiferum3 Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Przedmiot leży w obrębie cewki gdy wykrywacz wyje najgłośniej.Można zmniejszyć średnicę poprzez zawężanie (ponowne naciśnięcie pin point gdy wykrywka wyje.Wszystko jest opisane w instrukcji.
Yankess(Deutch Krone) Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 o takie rady mi chodzilo, cenie takich forumowiczow, bardzo mi pomogles, teraz juz bede wiedzial jak sie bawic w namierzanie, mozliwe ze efekty beda lepsze, bo czesto natrafiam na zakopane zsieki i ryje ogromny dolek, dokopujac sie do najglebiej zakopanego odcinka drutu, nie wiedzac ze jego koniec znajduje sie na wspomnianych 2 czy 3 calachjeszcze raz wielkie dzieki w razie kolejnych pytan z pewnoscia zglosze sie do Ciebie jesli mozna oczywiscie:)
emes Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Pierścienie wiodące pokazuje też czasem na qtr-kolega ensiferum ogólnie ma rację pozdr
Yankess(Deutch Krone) Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Wziałem do siebie wasze uwagi i nie kopalem juz sygnalow lezacych na glebokosci 5 cali i wzwyz, jesli chodzi o stal,no i dzisiaj juz lepszy efekt dwie monety PRl-owskie z 1985 roku. Znalezisko bez wartosci, ale juz pierwsze efekty sluchania porad sapozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.