Skocz do zawartości

Fisher F2 czy White's Prizm III ??

kub961

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
musze rowniez przyznac, ze mimo dosc dlugiego uzytkowania nie potrafie rozkiminc systemu pnamierzania, o co chodzi z tymi cyferkami, gdy poruszam one zwiekszaja sie lub zmniejszaja, lecz wtedy przemieszcza sie cewka, kiedy mam pewnosc ze srodek cewki jest nad danym przedmiotem?
  • Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A ja jak widzę na wyświetlaczu dime to proszę aby to nie był znowu kawałek pierścienia prowadzącego.Zink przeważnie łuski ale od pps dają specyficzny sygnał (tab,dime,zink,+).Od mauser'a też (dime,zink).Tak więc trudno kopać jednolite sygnały, ja już nauczyłem się rozróżniać łuski od pps od czegoś innego.Osobiście wycinam tylko foil a resztę zostawiam albo nic nie wycinam, raczej słucham co on do mnie mówi".Rzeczy stalowe kopie tyko jeśli są bardzo płytko.Dzisiaj będąc kopać zauważyłem że wykrywacz zaczyna wariować po chwili zorientowałem się że jestem około 15 metrów od linii wysokiego napięcia (nad torami).Podoba mi się że super łapie monetki i guziki sygnał jest bardzo stabilny.Chodzę z czułością maksymalną.
Napisano
Podczas namierzania zmieniające się cyferki wskazują ci głębokość ( w calach (2,5cm)).Puste sygnały są spowodowane tym że dany przedmiot (jak na swoją wielkość) leży zbyt głęboko i wykrywacz raz go widzi a raz nie, ale można go wykryć namierzaniem (czasami się opłaca:)).
Napisano
Przedmiot leży w obrębie cewki gdy wykrywacz wyje najgłośniej.
Można zmniejszyć średnicę poprzez zawężanie (ponowne naciśnięcie pin point gdy wykrywka wyje.Wszystko jest opisane w instrukcji.
Napisano
o takie rady mi chodzilo, cenie takich forumowiczow, bardzo mi pomogles, teraz juz bede wiedzial jak sie bawic w namierzanie, mozliwe ze efekty beda lepsze, bo czesto natrafiam na zakopane zsieki i ryje ogromny dolek, dokopujac sie do najglebiej zakopanego odcinka drutu, nie wiedzac ze jego koniec znajduje sie na wspomnianych 2 czy 3 calach
jeszcze raz wielkie dzieki
w razie kolejnych pytan z pewnoscia zglosze sie do Ciebie jesli mozna oczywiscie:)
Napisano
Wziałem do siebie wasze uwagi i nie kopalem juz sygnalow lezacych na glebokosci 5 cali i wzwyz, jesli chodzi o stal,
no i dzisiaj juz lepszy efekt dwie monety PRl-owskie z 1985 roku. Znalezisko bez wartosci, ale juz pierwsze efekty sluchania porad sa
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie