41pp Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Napisano 15 Styczeń 2009 Czytając literaturę piękną, z okresu po powstaniu styczniowym, a więc Żeromskiego, Sienkiewicza i wielu innych naszych Wybitnych", spotyka się często opisy, jak to młodziankowie" /nieletni/ latali ze sztucerami lub innymi fuzyjkami i floberami po polach strzelając do Źwierza". Po przegranym powstaniu 63r. byliśmy obywatelami II kategorii, ciemiężonymi przez największych satrapów uwczesnej Europy, Aleksandrów + Mikołajów Romanowych. Teraz pytanie, czy przeprowadzano, przed uzyskaniem pozwolenia na broń:1. Jakieś badania psychologiczne, dla tej młodzieży i starszych"???2. Jak wyglądały kursy" posługiwania się bronią palną??A teraz pytanie z innej eczki";Może ktoś z Szanownych Forumowiczów, ma kwity" na to że, ktoś dostał katorgę" za posiadanie naboju, lub prochu, o broni nie wspominając!!!Będę wdzięczny!!PS. Szanownych Kolegów z RESORTÓW SIŁOWYCH i PRAWNIKÓW upraszam o nie wypowiadanie się!!!GW
kokesh Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 ,,I Witje od maleńkości z bronią oswajać '' .Toż to za komuny też łatwiej i prościej było .Pozdro...
41pp Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Napisano 15 Styczeń 2009 kokesh!! Czyżby, czym większa demokracja i wolność, to głębszy loch"--dla obywateli!---- strach pomyśleć!!!PS. Podobno nawóz saletrzak" ma być objęty ustawą o broni i amunicji!! Sądzę że olnicy" się ucieszą!Serdecznie Pozdrawiam!GW
kokesh Napisano 15 Styczeń 2009 Napisano 15 Styczeń 2009 A Tobie się wydaje że jesteś wolnym człowiekiem ? .Jeśli korzystasz z internetu ,masz konto bankowe ,używasz kart płatniczych i bankomatu ,posiadasz telefon komórkowy ,czyli jesteś normalnym człowiekiem korzystającym z dobrodziejstw XXIw to już cię mają !!! Ustalenie co jadłeś na obiad lub o czym rozmawiasz z kochanką, to kwestia kilku minut .Jesteś niczym szczur w pustym akwarium jeśli będą chcieli na ciebie spojrzeć to zrobią , będziesz się mógł schować tylko do własnej dupy ,ale sam wież że to niemożliwe .Pozdro...
41pp Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Napisano 16 Styczeń 2009 kokesh, zgodnie z Twoją /radą - sugestją/ zrobiłem sobie tatuaż na przedramieniu , numery /PESEL + NIP/.Tylko jest taka mała óżnica" ponieważ zbliżam się do 70-tki, to mam ten burdel w du..e!!!!!!!Walkę zostawiam Wam Młodym!!Kol. maniek4; przykro ale masz rację!!!!!!!
kokesh Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 Myślę że jeszcze długo ten burdel będzie uprzykrzał Tobie życie , jeszcze nieraz się przekonasz ile można zabrać wolności, w imię ogólnie pojętego dobra .System dopiero się rozwija .Pozdro...
honker Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 witam w którymś z miesięczników-strzała,mundur i broń parę lat temu publikowano zdjęcia ocalałych oryginałów z zaborów i lat międzywojennych wraz z komentarzami -nie pamiętam wszystkiego ale ogólnie nawet pod zaborami było o niebo łatwiej niż teraz.pozd.marek
41pp Napisano 17 Styczeń 2009 Autor Napisano 17 Styczeń 2009 honker; no i właśnie dlatego założyłem ten wątek; bo ta III/IVRP?? dołuje" do jakiejś formy demokratycznego niewolnictwa!PS. kokesh, dziękuję za życzenia długich lat życia , ale nie wiem, czy cieszyć się, czy płakać!!!! /z tego powodu; przy takich egulacjach prawnych"/!!PozdrawiamGW
czarnykot Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 i znów taki temat... i na nowo każdy zacznie wypróżniać swoje urażone ambicje potokiem zdań typu jak nam tu źle"Cieszy mnie fakt, że prawo zabrania mojemu walniętemu sąsiadowi trzymania VISa w domu, cieszy mnie to, że jak dzieciaki przed blokiem będą się wydzierać to nie zastrzeli nikogo z poskładanego z wykopków mausera. Źle tu komuś? Granice otwarte....
41pp Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 czarnykot: wszystko OK! tylko dlaczego ja mam iść na emigrację , a nie ludzie stanowiący u nas prawo!!!!Przecież to takie proste! niech tych 1000- 2000 ludzi stanowiących u nas prawo i pochylających się i procedujących" wyjadą np. do USA i tam zapiszą" się do senatu! Czemu nie chcą się wykazać" w tamtejszej dżungli prawnej!Szanowny Pan stawia wóz przed koniem.PS. Może na początek bliżej na południe wystarczy!Pozdrawiam!PS. A Panu Wielce Czcigodny, Szanowny i Uczony Panie, proponuję Białoruś.Może wtedy dopiero POLSKA będzie POLSKĄGW
41pp Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 Czy Czigodny Pan nie napisał tego postu po przyjęciu płynnego" chleba!!!! .....cieszy mnie to, że jak dzieciaki przed domem będą się wydzierać to nie zastrzeli nikogo z poskładanego z wykopków mausera.......Ło Boże osłabił mnie Pan / komisarz , prokurator, sędzia/????PozdrawiamGW
cairo1 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 41ppJa na szczescie mieszkam w Kanadzie,a to tylko sentyment i chec czytania i pisania po polsku o ciekawych dla mnie rzeczach.pozdrawiam
41pp Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 cairo1 nie ciesz się; te nasze prawodawce mogą tam u Ciebie zrobić desant".Pozdrawiam.GW
cairo1 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Dla mnie normalnie znaczy; dajemy co obywatel chce, ale jak obywatel bedzie z tym robil nie tak jak jest w przepisach to obywatel sie nie pozbiera.Jakos zyje w kraju gdzie to tak mniej wiecej dziala, ludzie maja bron , nikt nikogo nie morduje ponad przecietna swiatowa. Pozdrawiam
41pp Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 cairo1No właśnie! W III RP powstało państwo adopiekuńcze", obywatel nie dorósł do demokracji, / Polacy wyszli z buszu/ którą mu zafundowała" ELYTA.Wątek założyłem z wyraźnym zaznaczeniem /historycznie/.Myślę, że ciekawe są te ożyce" w polsce, pomiędzy demokracją i wolnością, a represyjnością prawa dla uczciwych obywateli! Jak wiesz u nas broń mogą tylko posiadać przestępcy. Natomiast normalny obywatel NIE!!. Doświadczyłem tego z autopsji w ubiegłym roku. Przyszło ich trzech wynieśli sprzęt wyłamując drzwi, /byłem obecny/ no i co z tego; Pan prokurator umożył śledztwo, /mam kwity/. Cała wieś wie kto to zrobił, poza organami ścigania!Pozdrawiam.Szczególnie Tow. czarnegokota z jego wykopkami"GW
riteks Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 W oczach polskich rządzących wszyscy Polacy to potencjalni zabójcy i jak dostaną broń to wsyscy się wystrzelają.I tego własnie nie rozumię.Po wojnie było wszędzie pełno broni a jakoś wszyscy się nie powystrzelali.Kolego cairo1 oczywiście masz rację.Niestety co do Polski to mogę przytoczyć tylko cytat z programu satyrycznego Mana i Materny a chwilę dalszy ciąg programu":Ustrój się zmienił a tu się nic nie zmieniło"
Hitboy64 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Albo panowie się uspokoją, albo wątek ląduje w koszu i niektóre osoby dostają kartonik w nagrodę.
41pp Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Napisano 18 Styczeń 2009 OK Hitboy64 Jeśli to do mnie to przepraszam! Proponował bym powrócić do tematu wątku, co kierowało administracją zaborczą, na taką tolerancję w posiadaniu broni przez polaków, bądź co bądź tuż po stłumieniu powstania 1863.sp9gmv
Hitboy64 Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Ostatni raz piszę:Jeśli masz jakieś pretensje do moderatora pisz na maila!!!Kol cairo1, skoro tak się dopytujesz to Twój post był z rodzaju zaczepnych" a ja tu kłótni nie potrzebuję, a jeśli nie potraficie rozmawiać bez zaczepek, i kłótni to nie ma sensu trzymać takich wątków.I nie dziwcie się, że nie ma tutaj żadnych złych" postów, są usuwane, by nie powstawały kłótnie, tak więc uwagi: ja tu nie widzę, żadnych postów, które są niezgodne z regulaminem, lub dążące do kłótni" są bezcelowe.Pod tą kreską wracamy do głównego tematu tego wątku._______________________________________________________
41pp Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Napisano 19 Styczeń 2009 Zwróciłem się na priv do moderatora o zamknięcie wątku, gdyż dalsza dyskusja mija się z celem. Myślałem, że dojdziemy do jakiś konstruktywnych wniosków....a tu po raz kolejny zero" i to w zasadzie przez jednego użytkownika!GW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.