Skocz do zawartości

magnes neodymowy- czy taki starczy?!

KRANIK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
obejma stalowa spokojnie trzyma magnes. Z powodu:
a) przyciagania przez magnes metalu
b) z powodu skrecenia na koncu srubą .

Wycinasz blache na szerokość magnesu , tak jak widzisz na zdjeciu robisz pierwsza dziure w blaszce do ściśniecia blachy do magnesu, i nieco dalej druga dziure w celu zamontowania elementu do którego bedzie zamontowany sznurek ( min. 30 metrów, najlepiej 8mm - 10 mm, lub grubszy)
pozdrawiam
  • Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dolacze sie z takim pytaniem ;) Jaki wplyw ma neodym na wykrywacz, slyszalem ze lepiej nie nosic razem z wykrywka. Jak wy robicie? chcialbym miec neodym jak gdzies sie wybieram z wykrywaczem.Czy mozna jakos zabezpieczyc sprzet zeby go neodym nie uszkodzil? Pozdrawiam
Napisano
wystarczyła chwila i w zapomnieniu wrzuciłem neodym do kieszeni w kurtkce, obok komórka wisiała na szyki. Telefon padł- wyswietlacz nie działa, telefon sie nie właczył juz...
Nie ryzykowalbym wozenie magnesu obok wyrywki, pole magnetyczne moze go zabic, chyba ze wykrywka jak rosyjskie dynamo- pokrecisz i działa...
  • 3 years later...
Napisano
Wiem,że odgrzewam starego kotleta,ale kto pyta nie błądzi. Wiecie może,czy mogę liczyć na jakieś rezultaty z magnesem 45 x 15 ? Posiadam taki(dostałem a nie kupiłem) i zastanawiam się,czy warto wgl robić do niego obejmę. Dodam,że rzucony o płot ładnie chwyta sztachety. Nie wiem tylko jak zachowuje się w wodzie..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie