albertus32 Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 obejma stalowa spokojnie trzyma magnes. Z powodu:a) przyciagania przez magnes metalub) z powodu skrecenia na koncu srubą .Wycinasz blache na szerokość magnesu , tak jak widzisz na zdjeciu robisz pierwsza dziure w blaszce do ściśniecia blachy do magnesu, i nieco dalej druga dziure w celu zamontowania elementu do którego bedzie zamontowany sznurek ( min. 30 metrów, najlepiej 8mm - 10 mm, lub grubszy)pozdrawiam
albertus32 Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 oczywiscie piszac o obejmie stalowej chodziło mi o blache potrzebna do wyciecia i wygiecia obejmy, prosta i szybka sprawa, nozyce do bla chy i dzida.pozdrawiam
snake170381 Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Dolacze sie z takim pytaniem ;) Jaki wplyw ma neodym na wykrywacz, slyszalem ze lepiej nie nosic razem z wykrywka. Jak wy robicie? chcialbym miec neodym jak gdzies sie wybieram z wykrywaczem.Czy mozna jakos zabezpieczyc sprzet zeby go neodym nie uszkodzil? Pozdrawiam
albertus32 Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 wystarczyła chwila i w zapomnieniu wrzuciłem neodym do kieszeni w kurtkce, obok komórka wisiała na szyki. Telefon padł- wyswietlacz nie działa, telefon sie nie właczył juz...Nie ryzykowalbym wozenie magnesu obok wyrywki, pole magnetyczne moze go zabic, chyba ze wykrywka jak rosyjskie dynamo- pokrecisz i działa...
Dragon125 Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 Wiem,że odgrzewam starego kotleta,ale kto pyta nie błądzi. Wiecie może,czy mogę liczyć na jakieś rezultaty z magnesem 45 x 15 ? Posiadam taki(dostałem a nie kupiłem) i zastanawiam się,czy warto wgl robić do niego obejmę. Dodam,że rzucony o płot ładnie chwyta sztachety. Nie wiem tylko jak zachowuje się w wodzie..
sidzok Napisano 2 Październik 2012 Napisano 2 Październik 2012 Nie liczyłbym na efekty. Minimum 70/30 pzdr
pawelus123 Napisano 5 Październik 2012 Napisano 5 Październik 2012 Poczytaj tutaj:http://www.magnesyneodymowe.com/index.php
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.