Manierkarz Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 Witam. Posiadam jabla ale mam go dosyć :D Chcalbym kupić coś lepszego. Myśle nad bounty hunterem vlf. Interesuje mnie militarka. Wiem, że ten wykrywacz ma mały zasięg ale nie chce mi się kopać dołów na 1,5 metra. Chciałbym znajdywać łuski i manierki , menazki. Jak myślicie ? Nada sie ten wykrywacz na moje oczekiwania?? Pozdrawiam manierkarz
panadam12 Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 daruj sobie ten sprzet,lepiej napisz ile masz kasy przeznaczone na wykrywke a doradzimy jaki wybrac najlepszy,pozdro
Manierkarz Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 Z 350 złotych :( w tej cenie to tylko ten wykrywacz. Zawsze moge troche dozbierac na ace 150 ale on zasieg ma podobny.
thomson Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Lepiej dozbieraj 300 i kup np. Salamandre ze średnią cewką nową albo szukaj jakis mocno przechodzonych używek.
Manierkarz Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 Chyba tak zrobie. Teraz musze czekać aż się trafi jakaś okazja na allegro :(
Manierkarz Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 http://www.allegro.pl/item509246788_wykrywacz_metali_polecam.htmlA co to jest za wykrywacz ?
panadam12 Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 proponuje jednak dozbierac i kupic nowe ace150 lub uzywke ace 250 z pewnoscia sie nie zawiedziesz poniewaz ten sprzet zbiera same pozytywne opinie
thomson Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Ale kolega przecież piszę że chce szukać militariów. Ace to na kolor się nadaje. W lesie sobię zbytnio nie radzi ten sprzęt.
Manierkarz Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 To jak, ten wykrywacz metali z allegro za 330 zlotyvh może być ??
thomson Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 No chyba nie za bardzo. Kolego nie napalaj się odrazu na nowy wykrywacz. Teraz jest zima więc z wykopkow nic z tego.Poczekaj do wiosny, dozbieraj kasy i wtedy kupisz coś porządnego. Po co na darmo wydawać pieniądze?Pzdr
Manierkarz Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 Tak też zrobie. Dziekuje za pomoc i za wszystkie odpowiedzi :D Pozdrawiam Manierkarz
pelikan85 Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 witamszczerze Ci powiem ,że mam i pioniera i ace 150 i wcale nie mają podobnych!ace jest dokładniejszy czulszy i wogule lepszy.w każdym razie jeżeli chodzi o drobnice to napewno jest min.5cm różnicy w głębokości szperaniapozdrawiam
blackdog Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 za 350 złociszy to jest w stanie przy naprawde dobrych wiatrach ustrzelić Rutusa Ultre II (i wczesniejsze sprzęty Rutusa ) albo coś z konstrukcji pana Aleksandra - seria ALL i Bartek :) reszta wykrywaczy w tej cenie to raczej delikatne nieporozumienie :) no ale zawsze możesz na allegro cos trafić okazyjnie albo na którymś z for - warto przeglądać działy ogłoszeń wesołych świąt
Manierkarz Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 Narazie zostane przy znienawidzonym jablu i tak jak radzicie pozbieram jeszcze pieniądze i pobawie się w tropienie okazji :DPozdrawiam Manierkarz
sławek1989 Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Z pewnościa którykolwiek Ace na łuski manierki i menażki bedzie bardzo dobry. Jest to napewno lepszy wybór niz jakiś tani statyk:P
Manierkarz Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 Postanowilem dozbierać i na wiosne kupić któryś z ace lub fishera F2.Pozdrawiam Manierkarz
thomson Napisano 26 Grudzień 2008 Napisano 26 Grudzień 2008 Kolego jeżeli chcesz szukac militarii to te dwa wykrywacze , które wymieniłeś nie zdadzą egzaminu wposzukiwaniu militarki. Moim zdaniem powinieneś kupić jakiegoś statyka.
walker69 Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 Porównywałem ogródkowo i w powietrzu ACE 250 (ten sam zasięg co 150) i Pioneer VLF. Pioneer jest płytszy i niestety zbiera raczej to co na wierzchu i płytko. Nie mniej jednak widać różnicę pomiędzy nim a np. MD. Identyfikuje skromnie ale dobrze, jest prosty w obsłudze i nawet ładnie wygląda. Nie mniej jednak od ACE dzieliło go swego czasu dosłownie 70zł, a w różnica jest KOLOSALNA. Wymienię kilka plusów dla ACE: Pioneer ma tylko dwa tony + łamany ze wskaźnikiem wychyłowym, a ACE 150 tony są trzy i identyfikacja 4 stopniowa. ACE jest o wiele bardziej wygodny. ACE jest solidniej wykonany (kabel, wtyczka, sonda - choć od spodu wymaga osłony, obudowa). ACE chodzi na 4 paluszki. ACE ma większy zasięg i pokazuje głębokość dla monety. Teraz dolar dobrze stoi więc ACE kosztuje swoje ale po sezonie pojawi się trochę używek i może niechcianych prezentów ;)
basteksf Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 ja miałem bounty huntera pioneera vlf i żałuje że kupiłem co prawda wykopałem manierke czeską ale tylko dlatego bo była dosłownie 3 cm pod ziemią teraz mam ace 250 te same zasięgi co ace 150 i jest o wiele lepiej a tamtego to wogule ciężko się pozbyć ale ja sie pozbyłem ;Dpolecam acedasz duł
habs Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 Manierkarz a może Bounty Hunter Land Star jest obecnie na alle.. .Chodzę z takim od roku i jestem zadowolony ,na all metal nieźle ściąga (jak dla mnie)a i kolor nie źle bierze .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.