Kopacz1 Posted December 19, 2008 Author Share Posted December 19, 2008 http://www.eswinoujscie.pl/aktualnoci/1088-beczka-czy-niewybuch-.htmlProszę przeczytać jakich mamy specjalistów w wojsku.Przecież to są beczki ciśnieniowe tzw.fumatory ze środkiem chemicznym do wytwarzania dymu.Całe szczęście że już jest to domówione i nikt nie zostanie poparzony.Może wojsko powinno przejść dogłębne przeszkolenie zanim ktoś zostanie poszkodowany w wyniku błędnej ekspertyzy.Beczek było ok.10 szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomislaw1 Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Ojjjaaaa pierdziu!!!! Fumatory jednak sa wybuchowe... a nie wiedzialem:> Jak by tak pierdutlo to chalupe by mi zdmuchlo:> Hehe:) Fachowcy... Widze ze szanowny kolega KOPACZ_1 to nie ma co robic, tylko na necie siedziec. Oj chyba scielo mrozem ziemie w Swinemunde :) Hehe:) Pozdrowiona! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cecholek Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Kopacz- nie wrzucaj Wszystkich wojskowych do jednej beczki !!! A zresztą gdzie masz sprostowanie ,że to jednak były zasłony dymne ?! Jakieś poważne źródło , czy raczej kolega kolegi przekazał informację ?Na marginesie - mieszanki dymotwórcze S-4 mogą poparzyć ,ale po odpaleniu ...Ewentualnie przy uszkodzonej beczce mógł teoretycznie wytworzyć się lotny tetrachloroetylen . Link to comment Share on other sites More sharing options...
steell Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 KOPACZ1 to co podają media często ma się nijak do rzeczywistości, a co powiedzieli wojskowi i co z tym zrobili tego nie wiesz ani ty ani ja a w artykule nic nie pisze na ten temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kopacz1 Posted December 19, 2008 Author Share Posted December 19, 2008 Wcale nie mam zamiaru wrzucać wszystkich do jednego wora,doskonale znam te beczki i wiem do czego służyły i kto je obsługiwał.Miałem styczność z taką beczką dużo wcześniej i nikt mi nie będzie mydlił oczu.Tomek ty widziałeś pustą i takie głupoty piszesz? Wcale nie napisałem że są wybuchowe.Zapomniałeś o kombinezonach gumowych Kontinental ??? Sam je namierzyłeś i obsluga zadymy"z pewnością je nosiła. Oczywiście nie przypadkowo tylko dla własnego bezpieczeństwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomislaw1 Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Oj Romek, Romek:> Powiedzialem ze sa wybuchowe bo powiedzialem to z przekasem:> Bardziej mi chodzilo o te zdjecia z tego portalu informacyjnego, konkretnie o te foto z tym napisem (UWAGA NIEWYBUCH). Wiem ze nie napisales ze sa wybuchowe. Bo poprostu nie sa:) To zesmy sie dogadali:) Hehe:) Pozdrowiona! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.