Jump to content

Beczka śmiechu !!!!!!!!

Kopacz1

Recommended Posts

http://www.eswinoujscie.pl/aktualnoci/1088-beczka-czy-niewybuch-.html
Proszę przeczytać jakich mamy specjalistów w wojsku.
Przecież to są beczki ciśnieniowe tzw.fumatory ze środkiem chemicznym do wytwarzania dymu.Całe szczęście że już jest to domówione i nikt nie zostanie poparzony.Może wojsko powinno przejść dogłębne przeszkolenie zanim ktoś zostanie poszkodowany w wyniku błędnej ekspertyzy.Beczek było ok.10 szt.

Ojjjaaaa pierdziu!!!! Fumatory jednak sa wybuchowe... a nie wiedzialem:> Jak by tak pierdutlo to chalupe by mi zdmuchlo:> Hehe:) Fachowcy... Widze ze szanowny kolega KOPACZ_1 to nie ma co robic, tylko na necie siedziec. Oj chyba scielo mrozem ziemie w Swinemunde :) Hehe:) Pozdrowiona!

Kopacz- nie wrzucaj Wszystkich wojskowych do jednej beczki !!!
A zresztą gdzie masz sprostowanie ,że to jednak były zasłony dymne ?!
Jakieś poważne źródło , czy raczej kolega kolegi przekazał informację ?
Na marginesie - mieszanki dymotwórcze S-4 mogą poparzyć ,ale po odpaleniu ...
Ewentualnie przy uszkodzonej beczce mógł teoretycznie wytworzyć się lotny tetrachloroetylen .

Wcale nie mam zamiaru wrzucać wszystkich do jednego wora,doskonale znam te beczki i wiem do czego służyły i kto je obsługiwał.Miałem styczność z taką beczką dużo wcześniej i nikt mi nie będzie mydlił oczu.Tomek ty widziałeś pustą i takie głupoty piszesz? Wcale nie napisałem że są wybuchowe.Zapomniałeś o kombinezonach gumowych Kontinental ??? Sam je namierzyłeś i obsluga zadymy"z pewnością je nosiła. Oczywiście nie przypadkowo tylko dla własnego bezpieczeństwa.

Oj Romek, Romek:> Powiedzialem ze sa wybuchowe bo powiedzialem to z przekasem:> Bardziej mi chodzilo o te zdjecia z tego portalu informacyjnego, konkretnie o te foto z tym napisem (UWAGA NIEWYBUCH). Wiem ze nie napisales ze sa wybuchowe. Bo poprostu nie sa:) To zesmy sie dogadali:) Hehe:) Pozdrowiona!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information