Skocz do zawartości
  • 0

Do ID mosiądz

rum

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jest to łańcuch od niemieckiego ryngrafu. Raczej nie żandarmeria- tamte były troszkę inne. Raczej ryngraf sztandarowego...
Napisano
Ryngaraf na zdjęciu ma zupełnie inne ogniwka i mimo wysokiej ceny nie dałbym głowy, że to oryginał (Niemcy i USA robią kopie nie do rozpoznania od oryginału). Konie podczas drugiej wojny pełniły wiele użytecznych funkcji i to nie tylko w naszym zapóźnionym wojsku. Łańcuszek pełnił rolę dekoracyjną i jakoś to było przymocowane z boku głowy konia. Nie siedzę w końskiej tematyce więc nie wiem dokładnie, ale widziałem takie łańcuszki u koników dawno, dawno temu, dlatego nie pamiętam szczegółów.
Napisano
Tak naprawdę to od końskiej uprzęży, ale od lat są sprzedawane na All... jako łańcuszki od ryngrafu. Miałem oryginalny łańcuszek od ryngrafu i na każdym ogniwku była sfastyka.
Napisano
Łańcuch przeze mnie przedstawiony niewątpliwie był od ryngrafu- patrz prostokątne druciane zaczepy na końcach słuzyły do mocowania właśnie do ryngrafu- jak ktoś ma cały ryngrafik to niech sprawdzi...
Napisano
Dzieki za wszytskie odp. Niestety na moim yngrafie" sfastyk nie ma. Jednak na necie znalazłem dosłownie identyczny łańcuch właśnie z ryngrafem. Po drugie co do cholery może robić łańcuch od końskiej uprzęży w okopie? a...może wszytsko sie zdarzyc może. pozdrawiam Rum.
P.S. pokopie jeszcze troche ..może i znajde ryngraf.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie