Skocz do zawartości

Czy warto zainwestowac w Proximę

daras2006

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Chciałem się dowiedzieć czy waro zakupić wykrywkę Rutus Proxima czy lepej pozbierać troche kasy i kupic coś lepszego?
Na poszukiwania raczej chodzę okazjonalnie i ciężko mi powiedzieć czy raczej na drobnicę czy militarkę
dlatego chciałby mieć jakiś w miarę dobry sprzęt za rozsądne pieniądze żeby nie kopać tylko polmosu
Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi
Napisano
Kapsle i papierki aluminiowe zawsz bedziesz kopal, no chyba ze wytniesz dyskryminacja traca wiele ciekawych fantow. Ale smieci typu gwozdzie, zelazo itp. da sie wyeliminowac.
Napisano
Nie mam pojęcia skąd się biorą uparcie powtarzane LEGENDY, że taki czy inny wykrywacz jest w stanie bezbłędnie odróżnić folię, kapsla czy zawleczkę od piwa od monety, pierścionka czy łańcuszka? Wydaje mi się że:
1. rozpowszechniają je ci którzy jeszcze nie kopali albo kopali mało i powtarzają zasłyszane brednie
albo
2. tacy którzy omijają przedmioty WYDAJĄCE im się sreberkami, kapslami i zawleczkami, w błogiej nieświadomości ile fantów przegapili.
Każdy kto twierdzi, że jego wykrywacz ma szósty zmysł BREDZI i pokazuje tym samym, że na zjawisku i metodzie pomiaru, ich naturze i fizycznych ograniczeniach nie zna się wcale.
Co zresztą nie jest niczym złym, byle głupot bezmyślnie nie powtarzać.
Napisano
Witam,LEGENDY...WYDAJĄCE...BREDZI,odnoszę wrażenie że Brzęczyszczykiewicz jeszcze nie doczytał się co wolno,a czego nie na forum.Pokrzykiwać to sobie można za koniem na polu.
Mam pytanie do Brzęczyszczykiewicza,skąd biorą sie te chłodne osądy w stosunku do innych forumowiczów,czyżby 30 lat pracy z wykrywaczem-nie sądze?
Napisano
Po pierwsze przepraszam i usprawiedliwiam się - duże litery stosuję niekiedy nie dla podniesienia głosu lecz dla zwrócenia uwagi na określone wyrazy których pominięcie (a wielu tak robi odpowiadając bez dokładnego doczytania) zmienia sens wypowiedzi. Tak więc jeszcze raz przepraszam za duże litery. To nie jest krzyk. Od krzyczenia jest wykrzyknik.

Po drugie - nie 30 lat z wykrywaczem, ale wiele lat jako elektronik w miernictwie wielkości nieelektrycznych, miedzy innymi. Może to nie przekonuje nie-elektroników, ale... to elektronicy robią wykrywacze.

Chłodne osądy biorą się z chęci ochrony pytających przed nieprawdziwymi (darowałem sobie duże litery ;) ) informacjami prowadzącymi do błędnych wniosków. W szczególności w celu ochrony przed fałszywymi argumentami w okresowo powtarzającej się dyskusji o wyższości Bożego Narodzenia nad Wielkanocą lub na odwrót.

W każdym razie intencje mam dobre :)
Napisano
All2 i All3 to jakieś nieporozumienie. Trójka ma błędy na płytce i schemacie, aby w ogóle można było tu mówić o poprawnej pracy należy przerobić wejście odbiornika. All2 to zaś zwykły marketing, ten wykrywacz nie ma toru statycznego, więc obudowa jest lipnie opisana. Nieudane kontynuacje rosyjskiego volkstruma. wieki niesmak porównywać to z Proximą.
Napisano
napisałem ze pomyliłem tematy a nie ze porównuje all-a do PROximy xD bo był temat coś z all-1 i ja tylko napisałem czy nie lepiej ... i nie miało się to odnosić do PROximy przepraszam...
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie