Kado15 Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Aha. Bartass11 - ile już zarobiłeś na tych PLNach ? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass11 Napisano 1 Marzec 2009 Autor Share Napisano 1 Marzec 2009 Kado15...owszem swego czasu tu bywales i dym byl przez duze D:)od polowy wrzesnia 2008 kiedy kupilem wykrywacz znalazlem okolo 110zl...a to wyniki wczorajszego dnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Nie no padne. Ty tak nie pokazuj tyc monet tak na forum bo się jeszcze jakieś muzeum o nie upomni.I na dodatek 110 zyta za pół roku... obfite poletko trafiłeś.Nic dodać nic ująć, fanty pierwsza klasa!!!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kado15 Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 bartass11 - to nie jest tak źle zawsze pare groszy wpadnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 ooo...Dawno nie było tak mocnego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 bartass11 nie pokazuj już więcej monet bo się urząd skarbowy o podatki upomni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonVonWin Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 CISZA!!! Bo znów zacznie się awantura że ma prawo pokazywać co chcę :D temat jest mocarny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Panowie, naprawdę nie mam siły już się z Wami bawić... Każdy ma prawo pokazywać to co znalazł... Każda kolejna wypowiedz typu: ie pokazuj takich monet" w tym wątku zostania nagrodzona kartonikiem i może wtedy skończy się zabawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kado15 Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Witam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass11 Napisano 6 Marzec 2009 Autor Share Napisano 6 Marzec 2009 srebro nr3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass11 Napisano 6 Marzec 2009 Autor Share Napisano 6 Marzec 2009 :)swinka skarbonka zostala na pare dni nakarmiona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelek Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 chyba grzybiarze pogubili heheeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonVonWin Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 jacy grzybiarze, przecież to logiczne ze kolega po plazy pomyka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelek Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 no faktycznie, co nie znaczy ze grzybiarzowi nie wolno sie na plaży relaxować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 Witam wszystkich i gratulacje dla Bartass11 za ciekawy wątek.Nie wiem dlaczego niektórzy się z tego tematu wyśmiewają.1.Świetna szkoła nauki szukania monet przydatna dalej w terenie.2.Łata dziure bdżetową w kieszeni.3.To nie jest prawda że na plażach są tylko monety obiegowe i PRL-y (znajdowałem z XVI,XVIIw.)4.Można jodu zaczerpnąć.5.Poznać wielu ciekawych ludzi6.Znam kilku bardzo poważnych poszukiwaczy którzy śmigają po złotych piaskach.parę drobnych z dzisiejszego spacerkupzrd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 Ja monety plażowe staram się czyścić na miejscu,łatwo schodzi nalot jak się czyści mokrym piaskiem.Jak wyschną to już gorzej schodzi.Przykładowo 5zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 przetarte w połowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 i gotowepozdrawiamkopacz1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass11 Napisano 7 Marzec 2009 Autor Share Napisano 7 Marzec 2009 dziekuje koledze KOPACZ1 za rade...sprobujeja moje monety utylizuje" w miejscowych parkometrach :)takiej dniowki to ja jeszcze nie mialem...na chwile obecna najwiecej wyskoczylo cos ponad 16zl:(Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 Brawo Bartass!!! Piękna jedynka wyskoczyla.Jak nowa.Ciekawe jaki rocznik..dasz rewers? 5tka tez super .zazdroszcze.Ile masz juz 10 groszówek w kolekcji? Ja zebralem juz 265 sztuk.Musze kupic nową gablote.Wspaniale trafienia.Darz Plaż!!! Niecierpliwie czekam na nowe fotki!Extra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 Witam, a czy chodzac po plazy z wykrywaczem szukajac wspolczesnych monet przy zalozeniu za plaza jest miejska (nie ogrodzona i nie ma zamieszczonych tabliczek, ze to teren prywatny)moge czuc sie bezpieczniy?czy zaden straznik miejski badz funkcjonariusz policji nie moze mi np wlepic mandatu lub skonfiskowac sprzetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 1.Plaże są Urzędu Morskiego2.Dzierżawione3.Miejskie4.Wojskowe5.Parkiem Narodowymitd. trzeba się do wszystkiego dostosować.Mandat - za co ????1.sprzęt można mieć legalnie2.szukać można 3.znajdować nie można (dotyczy rzeczy starych)4.zgubiłeś poprostu coś" i szukaszpozdrawiam.kopacz1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 aha, czyli mozna spokojnie smigac i nikt nie ma prawa nic zrobic, chyba ze niszczy sie zielen itd do czego moze sie przyczepic wlasiciel gruntu tak? ja w fachu dopiero 4 miesiace i to dlugo siedzialem w domu z racji mrozow, takze prosze o wyrozumialosc w kwesti moich pytan,nie musze sprzetu chowac np jak ide do lasu i szukam natykajac sie na grzybiarzy? w razie spotkania z lesniczym mowie ze nic nie znalazlem i z glowy? jesli niczego przy sobie nie posiadam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass11 Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Yankess kiedys bylem nad jeziorem (plaza miejska ale teren ogrodzony i furtka zamknieta poza sezonem, na ogordzonym terenie czyjas posiadlosc gdzie w czasie sezonu jest otwarty bar i siedza ratownicy), chodzilem sobie z wykrywaczem i po 20-30 min przyszedl pan i pyta sie co ja tu robie przeciez jest zamknieta furtka...a ja mu na to ze szukam monet a przy okazji czyszcze panu plaze pokazujac mu siatke smieci (kapsle gwozdzie itd - zawsze je zbieram i potem wyrzucam do kosza)a on mi na to ze super i zebym wpadal czesciej....otworzyl mi furtke zebym nie musial znow przez nia przechodzic (a nie byl to problem bo miala tylko metr wysokosci)Nikt mi nigdy nie zwrocil uwagi...bardzo czesto jednak wzbudzam zainteresowanie...jesienia ubieglego roku pewne sympatyczne emerytki prosily mnie o bursztyny...bo myslaly ze to wykrywacz bursztynow:)a co do lasu i pol sie nie wypowiadam...bo tylko raz tam bylem...ale balbym sie spotkac lesnika sluzbisty..:)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.