Skocz do zawartości

moje znaleziska - Bartass11

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 186
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie no padne. Ty tak nie pokazuj tyc monet tak na forum bo się jeszcze jakieś muzeum o nie upomni.
I na dodatek 110 zyta za pół roku... obfite poletko trafiłeś.
Nic dodać nic ująć, fanty pierwsza klasa!!!

pozdro!

Panowie, naprawdę nie mam siły już się z Wami bawić... Każdy ma prawo pokazywać to co znalazł... Każda kolejna wypowiedz typu: ie pokazuj takich monet" w tym wątku zostania nagrodzona kartonikiem i może wtedy skończy się zabawa.

Witam wszystkich i gratulacje dla Bartass11 za ciekawy wątek.Nie wiem dlaczego niektórzy się z tego tematu wyśmiewają.
1.Świetna szkoła nauki szukania monet przydatna dalej w terenie.
2.Łata dziure bdżetową w kieszeni.
3.To nie jest prawda że na plażach są tylko monety obiegowe i PRL-y (znajdowałem z XVI,XVIIw.)
4.Można jodu zaczerpnąć.
5.Poznać wielu ciekawych ludzi
6.Znam kilku bardzo poważnych poszukiwaczy którzy śmigają po złotych piaskach.

parę drobnych z dzisiejszego spacerku
pzrd.

Brawo Bartass!!! Piękna jedynka wyskoczyla.Jak nowa.Ciekawe jaki rocznik..dasz rewers? 5tka tez super .zazdroszcze.Ile masz juz 10 groszówek w kolekcji? Ja zebralem juz 265 sztuk.Musze kupic nową gablote.Wspaniale trafienia.Darz Plaż!!! Niecierpliwie czekam na nowe fotki!Extra!

Witam, a czy chodzac po plazy z wykrywaczem szukajac wspolczesnych monet przy zalozeniu za plaza jest miejska (nie ogrodzona i nie ma zamieszczonych tabliczek, ze to teren prywatny)
moge czuc sie bezpieczniy?
czy zaden straznik miejski badz funkcjonariusz policji nie moze mi np wlepic mandatu lub skonfiskowac sprzetu?

1.Plaże są Urzędu Morskiego
2.Dzierżawione
3.Miejskie
4.Wojskowe
5.Parkiem Narodowym
itd. trzeba się do wszystkiego dostosować.
Mandat - za co ????
1.sprzęt można mieć legalnie
2.szukać można
3.znajdować nie można (dotyczy rzeczy starych)
4.zgubiłeś poprostu coś" i szukasz
pozdrawiam.kopacz1

aha, czyli mozna spokojnie smigac i nikt nie ma prawa nic zrobic, chyba ze niszczy sie zielen itd do czego moze sie przyczepic wlasiciel gruntu tak?
ja w fachu dopiero 4 miesiace i to dlugo siedzialem w domu z racji mrozow, takze prosze o wyrozumialosc w kwesti moich pytan,
nie musze sprzetu chowac np jak ide do lasu i szukam natykajac sie na grzybiarzy? w razie spotkania z lesniczym mowie ze nic nie znalazlem i z glowy? jesli niczego przy sobie nie posiadam?

Yankess kiedys bylem nad jeziorem (plaza miejska ale teren ogrodzony i furtka zamknieta poza sezonem, na ogordzonym terenie czyjas posiadlosc gdzie w czasie sezonu jest otwarty bar i siedza ratownicy), chodzilem sobie z wykrywaczem i po 20-30 min przyszedl pan i pyta sie co ja tu robie przeciez jest zamknieta furtka...a ja mu na to ze szukam monet a przy okazji czyszcze panu plaze pokazujac mu siatke smieci (kapsle gwozdzie itd - zawsze je zbieram i potem wyrzucam do kosza)a on mi na to ze super i zebym wpadal czesciej....otworzyl mi furtke zebym nie musial znow przez nia przechodzic (a nie byl to problem bo miala tylko metr wysokosci)
Nikt mi nigdy nie zwrocil uwagi...bardzo czesto jednak wzbudzam zainteresowanie...jesienia ubieglego roku pewne sympatyczne emerytki prosily mnie o bursztyny...bo myslaly ze to wykrywacz bursztynow:)
a co do lasu i pol sie nie wypowiadam...bo tylko raz tam bylem...ale balbym sie spotkac lesnika sluzbisty..:)
pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie