Skocz do zawartości

Rutus Polaris

stock84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
ostatnio zostałem szczęśliwym" posiadaczem Rutusa.problem jaki mnie gnębi to to że ja go po prostu nie umiem odczytać.Nie wiem jak obczaić czy dany sygnał to kolor(jaki kolor??) nie wiem też jak odczytać obraz wyświetlacza podczas sygnału.prosze o pilną pomoc...pozdrawiam wszystkich:)
Napisano
No chlopak, witaj w klubie :P

Miałem podobne problemy, zreszta to tej pory sie one pojawiaja w prawdzie w znacznym stopniu niz na poczatku.

Oj jeszcze sie sporo nakopiesz różnego rodzaju smieci i jeszcze sie sporo przy tym naklniesz, taka juz specyfika tego wykrywacza, ze dyskryminacja pozostawia wiele do zyczeja.

szukam na dynamice mocne sygnały o wysoki (piskliwym) tonie przewaznie kolorek, takie buczenie i popierdywanie jakes żelaztwo, przewaznie odłamek lub gwóźdź. Trzeba poprostu sporo czasu pzrełazic z piszczałką aby w miare dojsc do jakiejs tam wprawy.

pozdrawiam i zycze powodzenia
Napisano
Spokojnie nie masz co panikować :) z czasem sam będziesz odróżniał złom od kolorku choć przy większym złomie to odgłos jest tak sam jak kolor ;)
Co najważniejsze w opcjach ( w menu wyboru trybów pracy ) ustaw na dyskryminacje i trzymaj środkowy przycisk tak długo aż nie wejdzie Ci w opcje trybu dynamicznego, i tam przemiń sobie na 3 tonowy (nie wiem jak nazwać) rodzaj pracy... I dalej w teren i kop, kop i jeszcze raz kop!! ;)

Pozdrawiam i życzę udanych łowów ;)
Napisano
Dzięki za instrukcje:)(a co oznaczają te strzałki w góre na wyświetlaczu?)... napisałem polaris" hehehe ale baza...jak wpisywałem wątek to była godzina gdzieś z 2 w nocy:D:D... pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie