stock84 Napisano 10 Grudzień 2008 Autor Napisano 10 Grudzień 2008 witamostatnio zostałem szczęśliwym" posiadaczem Rutusa.problem jaki mnie gnębi to to że ja go po prostu nie umiem odczytać.Nie wiem jak obczaić czy dany sygnał to kolor(jaki kolor??) nie wiem też jak odczytać obraz wyświetlacza podczas sygnału.prosze o pilną pomoc...pozdrawiam wszystkich:)
loszo_ZCH Napisano 10 Grudzień 2008 Napisano 10 Grudzień 2008 No chlopak, witaj w klubie :PMiałem podobne problemy, zreszta to tej pory sie one pojawiaja w prawdzie w znacznym stopniu niz na poczatku.Oj jeszcze sie sporo nakopiesz różnego rodzaju smieci i jeszcze sie sporo przy tym naklniesz, taka juz specyfika tego wykrywacza, ze dyskryminacja pozostawia wiele do zyczeja. szukam na dynamice mocne sygnały o wysoki (piskliwym) tonie przewaznie kolorek, takie buczenie i popierdywanie jakes żelaztwo, przewaznie odłamek lub gwóźdź. Trzeba poprostu sporo czasu pzrełazic z piszczałką aby w miare dojsc do jakiejs tam wprawy.pozdrawiam i zycze powodzenia
suchy ss Napisano 10 Grudzień 2008 Napisano 10 Grudzień 2008 Jakis nowy model rutusa?:)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 23:10 11-12-2008
krycholec93 Napisano 10 Grudzień 2008 Napisano 10 Grudzień 2008 stock84 chyba miał na mysli solarisa :)pozdrawiam
Swiety82 Napisano 10 Grudzień 2008 Napisano 10 Grudzień 2008 Polaris jest polską wersją Solarisa :DCewka obsługuje polskie fanty :)))
Rujewit Napisano 10 Grudzień 2008 Napisano 10 Grudzień 2008 Spokojnie nie masz co panikować :) z czasem sam będziesz odróżniał złom od kolorku choć przy większym złomie to odgłos jest tak sam jak kolor ;) Co najważniejsze w opcjach ( w menu wyboru trybów pracy ) ustaw na dyskryminacje i trzymaj środkowy przycisk tak długo aż nie wejdzie Ci w opcje trybu dynamicznego, i tam przemiń sobie na 3 tonowy (nie wiem jak nazwać) rodzaj pracy... I dalej w teren i kop, kop i jeszcze raz kop!! ;) Pozdrawiam i życzę udanych łowów ;)
stock84 Napisano 10 Grudzień 2008 Autor Napisano 10 Grudzień 2008 Dzięki za instrukcje:)(a co oznaczają te strzałki w góre na wyświetlaczu?)... napisałem polaris" hehehe ale baza...jak wpisywałem wątek to była godzina gdzieś z 2 w nocy:D:D... pozdro
loszo_ZCH Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 strzałka w góre oznacza , ze fant znajduje sie dość płytko i najlepiej wtenczas nieco uieść sąde wykrywacza do góry.
arci Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 Obcykasz się z nim szybko nie jest taki trudny zacznij z nim rozmawiać to się dogadacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.