Skocz do zawartości
  • 0

Podwozie - id..

Kubaz

Pytanie

Napisano

Czołem!! Znalezione w Kielcach, przy warsztacie samochodowym.. Brakło niestety czasu na szukanie bić na kołach, na oponie widziałem tylko oznaczenia techniczne, bez nazwy producenta, niestety nie zdołałem zrobić zdjęcia.. Czy ktoś z kolegów/koleżanek potrafi je zidentyfikować??
Pozdrawiam!!
Kuba

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem!! Znalezione w Kielcach, przy warsztacie samochodowym.. Brakło niestety czasu na szukanie bić na kołach, na oponie widziałem tylko oznaczenia techniczne, bez nazwy producenta, niestety nie zdołałem zrobić zdjęcia.. Czy ktoś z kolegów/koleżanek potrafi je zidentyfikować??
Pozdrawiam!!
Kuba

Napisano

Porównywałem jeszcze z innymi modelami niemieckich transporterów i ciągników i równie prawdopodobna jest odpowiedź a.korbaczewskiego, że jest do Sdkfz 251. Stąd moje pytanie, czy te dwa modele (sdkfz 11 i sdkfz 251) miały takie samo podwozie gąsienicowe i czy da się rozpoznać z którego z nich konkretnie pochodzą te sfotografowane przeze mnie kółka??
Pozdrawiam,
Kuba

Napisano
Sd.Kfz.251 został zbudowany na podwoziu Sd.Kfz.11. Koła są dokładnie takie same i nie ma możliwości stwierdzenia, z którego z tych pojazdów pochodzą.

Zdrów!
Napisano

Może to jest odpowiedź?? A to koło z przodu (na wcześniejszych zdjęciach) to nie naciągające a ostatnie z szeregu??

Napisano

Zgadzałyby się kształty i ilości otworów w kołach, nakładki na gąsienice itd.. Potwierdzi ktoś?? Swoją drogą, ciekawe gdzie jest góra od tego:)

Kuba

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie