speed Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 Zle sie wyrazilem. Nie chodzi o koncowke tylko o zakonczenie tloka. Troszke dziwne jak na dekorator.
speed Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 Troche splaszczone i zardzewiale.Znalezione w rejonie walk z 1914r. C
Sobiepan Napisano 8 Grudzień 2008 Napisano 8 Grudzień 2008 Mi to wygląda na dekorator do ciast - walec napełniałeś kremem, nakładałeś stożkowatą końcówkę i dawaj mazać po torcie... Moja babcia miała kiedyś takie urządzenie, działa na zasadzie strzykawki.
speed Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 Tez tak pomyslalem. Moja tesciowa pracuje w przychodni i powiedziala ze w latach 50 uzywali podobnych strzykawek do pobierania krwi. Teza ta odpada dlatego ze tamte sprzety mialy tube szklana a obwodki i tlok metalowy. Co do dekoratora to mial inna koncowke. Byla ona w ksztalcie litery T. Dzieki za odp. Pozdrawiam
Pytanie
speed
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.