8total4 Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 wygląda bardziej na strażacki, z tego co wiem, raczej nie tłoczono jeszcze takich przedmiotow na poczatku XIXw, tylko odlewano, a to ewidentnie wytłoczka..nie zawsze kontekst daje rezultaty, ale zawsze warto próbować.pozdro!
mordex Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 pomse tak mi sie wydaje ze z mosieznej. a moze nawet z brązu:) i coś ktoś ma jakiś pomysl co to moze być? po widze plomyczek grenadierksi z motywem lwa :P ?
8total4 Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 wg. mnie przedmiot pochodzi z II połowy XIXw i jest wyobrażeniem czako niekoniecznie francuskiego, austryjackie i niemieckie kaszkiety też posiadały lwy jako 'trzymacze' łańcucha łuskowego.pozdro!
mordex Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 to od czego moze być ten przedmiot ? zdrow
mordex Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 Czyli wykluczamy Okres napoleosnki _ tylko okolo 2 metrow od znaleziska wyskoczyl Guzik Napoleonski :) dlatego odrazu moje skojarzenie padlo iz to cos zwiazane z Francja. Wiec jaki to przedmiot ? dzieki zdrow
Pytanie
mordex
Witam prosze o id, dzięki zdrow
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.