Robinson Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Napisano 4 Grudzień 2008 Witam,zaczynam dopiero moją przygodę z wykrywką,oto kilka moich fantów wykopanych Xterrą 70.Pozdrawiam
Raned Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 Jak na pierwsze fanty to świetne znalezisko. Odznaka LOPP Wielkopolska Szybownictwo z 1935 r. Odznakę można oczyścić, najlepiej w Argentum, ponieważ jest srebrzona, szybowiec jest emaliowany na niebiesko i krawędź na zielono.
Robinson Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 To fant wykopany w miejscu, gdzie kiedyś była karczma.Proszę o identyfikacje
Robinson Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 Bardzo, bardzo ciekawa klamerka, rok 1873, na srodku klamry napis PARIS a po drugiej stronie SOLIDE, w górmej części inicjały G i S.Klamerka zachowała się w dobrym stanie, bez śladów rdzy.Proszę o id.
Abram Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 WitamBardzo fajne fanty jak na początek szczególnie ta odznaka.Mam pytanie o twój wykrywacz,napisałeś że to x-terra 70.Sam mam zamiar sprawić sobie taki sprzęt więc pytam jak pierwsze wrażenie,jak z uniwersalnością o której wszyscy piszą no i ogólnie jak się sprawuje w ternie?Pozdrowienia Życzę kolejnych wspaniałych odkryć
Abram Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 Sorki jeszcze jedno pytanieJeśli możesz to w przybliżeniu określ z jakiej głębokości wyciągnąłeś te monetki?
8total4 Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 boczny hak mundurowy pruski, wzór uzyty głównie podczas IWŚ.był on wszyty w marynarkę i podtrzymywał pas po przewleczeniu.pozdro!
Raned Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 Monetopodobny przedmiot z miejsca karczmy to niemiecki żeton do gier.
Robinson Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 Kolego Raned i 8total4 dziękuję za informacje.Mój sprzęcik dopiero poznaję,przy drobnicy i monetkach sygnał jest stabilny. Kolego Abram, monetki leżały bardzo płytko tuż pod ściółką, max głębokość 10 cm.Ogólnie jestem zadowolony z wykrywki.pozdrawiam
martian. Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Nie zniechęcaj się... Początki zawsze są trudne;)))PozdroPs A tak poważnie to ja zaczynałem od łusek i to pogniecionych....
Robinson Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Napisano 14 Grudzień 2008 sobotni wypadzik z kochanką" na działkę,
Robinson Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Napisano 14 Grudzień 2008 koledzy od militarki proszę o identyfikację odznak.Za wszelkie info. serdeczne dzięki
Robinson Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Napisano 14 Grudzień 2008 czy skrót PKP na guziczku to Polskie Koleje Państwowe?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.