Danger Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Napisano 4 Grudzień 2008 Co to jest jakaś chałupnicza robota czy coś ciekawszegopozdrawiam
bandolero Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 Był tu kiedyś na forum stary zomowiec, który ujawnił prawdę o masakrze w Kopalni Wujek". Według niego górnicy wystrzelali się nawzajem pepeszami, szmajserami i panzerfaustami ukradzionymi straży zakładowej. Myślę, że powyższy miecz pochodzi właśnie z czasów tamtych wydarzeń. Szkoda, że zomowiec nie może włączyć się do dyskusji (przepija emeryturę na Hawajach?).
senectus Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 ale bestsia na tej rycinie,szkoda ze sie w lasach juz takich nie spotyka:)
kokesh Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 Podczas praktyk zawodowych na kuźni ,nie takie rzeczy się robiło .Każdy chciał mieć jakąś pamiątkę , jak nie miecz to przynajmniej bagnet ,albo toporek .Pozdro...
Danger Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Napisano 4 Grudzień 2008 Co to jest jakaś chałupnicza robota czy coś ciekawszegopozdrawiam
siesko Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 to napewno jest miecz legionow rzymskich ,kolego niesluchaj co ci inni pisza, chca go za grosze od ciebie wyrwac,to jest duzo warte taki miecz rzymski
białemyszki Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 Czy ostrze ma ślady jechania szlifierką, czy mi się wydaje? Poza tym bardzo metryczne" toto. Te otwory w klindze mogą być pozostałością po jej poprzednim życiu jako resor samochodowy. Stare to to chyba raczej nie jest, widziałem w życiu parę takich wyalazków. Pozdro.
R51 Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 To standardowy claymor de conan barbarian z przełomu lat 80 i 90 XX stulecia. Niezwykle popularna broń onanistów- amatorów i erotomanów gawędziarzy. Groźna głównie dla jej uzytkowników. Bezcenna, szczególnie że zbliża się karnawał. Jeśli posiadacie ćwiekowane pasy na klatkę piersiową i futrzaną pieluchę to dance floors are Yours".
Danger Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 Dziękuje za wszystkie informacje.Przedmiot pokazany wześniej został zidentyfikowane przez jednego Pana jako Rohatyna Łowiecka lub jej kopia.Co ciekawe z tego samego źródła pochodzi przedmiot który przedstawiam w tym poście.Prosze pisać co o tym Sądzicie ???
Danger Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 DZiękuje za wszystkie informacje i pozdrawiam wszystkich !!!
Danger Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Napisano 4 Grudzień 2008 Tak ostrze ma ślady jakiegoś szlifowania, natomiast otwory wewnątrz ostrza są bardzo centryczne
białemyszki Napisano 8 Grudzień 2008 Napisano 8 Grudzień 2008 Witam. Ten cosiek już bardziej wygląda na jakiś kord/sztylet. Co to za okrągłe slady na 22 i 34 cm ostrza na ostatniej focie? Jeżeli żeczywiście coś tam jest i nie jest to tylko moja chora wyobrażnia, to czy mógłbyś dać zbliżenia?
białemyszki Napisano 8 Grudzień 2008 Napisano 8 Grudzień 2008 Tylko proszę, niech już nikt nie pisze, że to miecz rzymski...
siwy_49 Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 W lasach nie, ale na forum takich sporo, a raczej tych kąsających. Pozdro
michal16 Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 widziałem podobny ,a może i ten na allegro to jest nim zainteresowanie.pozdrawiam
suchy84 Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 Wg mnie jest to twórczośc i fantazja jak to napisałeś chałupnicza.Chyba nawet nie jest kuty jak powinien
bandolero Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Nie jest to rohatyna, albowiem będąc nią, przedmiot posiadałby charakterystyczne widełki u podstawy, wszakże nie ma, więc nią nie jest. To w ogóle nie może być broń drzewcowa, raczej fantazja uzdolnionego kowala.
Pytanie
Danger
Co to jest jakaś chałupnicza robota czy coś ciekawszego
pozdrawiam
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.