Skocz do zawartości
  • 0

Co to za miecz jakaś twórczość czy powstanie???

Danger

Pytanie

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Był tu kiedyś na forum stary zomowiec, który ujawnił prawdę o masakrze w Kopalni Wujek". Według niego górnicy wystrzelali się nawzajem pepeszami, szmajserami i panzerfaustami ukradzionymi straży zakładowej. Myślę, że powyższy miecz pochodzi właśnie z czasów tamtych wydarzeń. Szkoda, że zomowiec nie może włączyć się do dyskusji (przepija emeryturę na Hawajach?).
Napisano
Podczas praktyk zawodowych na kuźni ,nie takie rzeczy się robiło .Każdy chciał mieć jakąś pamiątkę , jak nie miecz to przynajmniej bagnet ,albo toporek .Pozdro...
Napisano
to napewno jest miecz legionow rzymskich ,kolego niesluchaj co ci inni pisza, chca go za grosze od ciebie wyrwac,to jest duzo warte taki miecz rzymski
Napisano
Czy ostrze ma ślady jechania szlifierką, czy mi się wydaje? Poza tym bardzo metryczne" toto. Te otwory w klindze mogą być pozostałością po jej poprzednim życiu jako resor samochodowy. Stare to to chyba raczej nie jest, widziałem w życiu parę takich wyalazków. Pozdro.
Napisano
To standardowy claymor de conan barbarian z przełomu lat 80 i 90 XX stulecia. Niezwykle popularna broń onanistów- amatorów i erotomanów gawędziarzy. Groźna głównie dla jej uzytkowników. Bezcenna, szczególnie że zbliża się karnawał. Jeśli posiadacie ćwiekowane pasy na klatkę piersiową i futrzaną pieluchę to dance floors are Yours".
Napisano

Dziękuje za wszystkie informacje.
Przedmiot pokazany wześniej został zidentyfikowane przez jednego Pana jako Rohatyna Łowiecka lub jej kopia.
Co ciekawe z tego samego źródła pochodzi przedmiot który przedstawiam w tym poście.
Prosze pisać co o tym Sądzicie ???

Napisano
Witam. Ten cosiek już bardziej wygląda na jakiś kord/sztylet. Co to za okrągłe slady na 22 i 34 cm ostrza na ostatniej focie? Jeżeli żeczywiście coś tam jest i nie jest to tylko moja chora wyobrażnia, to czy mógłbyś dać zbliżenia?
Napisano
Nie jest to rohatyna, albowiem będąc nią, przedmiot posiadałby charakterystyczne widełki u podstawy, wszakże nie ma, więc nią nie jest. To w ogóle nie może być broń drzewcowa, raczej fantazja uzdolnionego kowala.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie