Skocz do zawartości

Kto z nas kupuje jeszcze Odkrywcę"?

danieloff

Rekomendowane odpowiedzi

ktoś coś o dziewczynach mówi??:D:D
a tak na powaznie to koleś przegiął..
mam nadzieje że moje priv do Modów nie są tak samo odbierane:/
Bocian,znalazłeś może moje skany?bo nie mam odp od Ciebie:(
pozdr

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 156
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Szukając czegoś w wyszukiwarce natrafiłem na taki krótki wątek.
Okazuje się , że na Odkrywcę narzekano już w 2002 he,he.

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=3459#3459

Ja tam nie wiem--wychowałem się na tym piśmie i wtedy było dla mnie największym skarbem na który nie mogłem się doczekać.Teraz przy lekturze się po prostu nudzę.

• 2 weeks later...
Witam.Towarzystwo Wzajemnej AdoracjiODKRYWCA",taki tytuł powinien być na stronie tytułowej tego pisemka.Pewnie Sz.Redakcja zlekceważy ten sygnał odjechania w świat wirtualny,tak jak zlekceważyła sygnał" o miejscu ukrycia zabytkowej chrzcielnicy z Bazyliki Mariackiej w Gdańsku.Pewnie nie zareaguje na wiadomość o znalezieniu Bursztynowej Komnaty,bo nie ten koleś ją znalazł.Powrót ze świata wzajemnej adoracji do rzeczywistości,jest niemożliwy.

Bocian, nie chodzi o to, że coraz mniej ludzi kupuje Odkrywcę, problem, że coraz mniej poszukiwaczy go kupuje.
Gazeta się przebranżowiła- poszukiwania zajmują coraz mniej miejsca.Tak naprawdę to tylko Stojak i ostatnio Szyngiera/Troncik piszą zawsze na interesujący poszukiwaczy temat.Poza tym to rosyjska ruletka: będzie coś ciekawego, albo tylko rekonstrukcja i carskie odznaki.
Mam sentyment do Odkrywcy, przez pamięć tego co było, ale jeśli pojawiłaby się gazeta stricte o poszukiwaniach, kupię ją w ciemno ZAMIAST Odkrywcy.
Chyba nie tylko ja.

Dawniej to forum było przybudówką gazety.
Teraz jedno z drugim nie ma nic wspólnego.Redakcja chyba w ogóle tu nie zagląda.NIkt nie dyskutuje o artykułach z gazety.

Wszystko sie po paru latach wypala, zawsze tak jest. O czym mozna pisac calymi latami ? O tych samych wykrywaczach ? O wykopkach bez zdjec i z zamaskowanymi miejscowkami ? Robic materialy ktore w kazdej chwili moga posluzyc milicjantom ?

Ja mysle ze formula sie wyczerpala i tyle...
Moze sytuacje ratowala by publikacja w odcinkach archeologicznej mapy Polski, ale redakcji temat nie zainteresowal a mi jest wszystko jedno po prostu nie kupuje czegos co mnie nie interesuje.

Wcale się nie dziwię, że dawny Odkrywca był znacznie ciekawszy.
W obecnym stanie prawnym nie sposób w otwarty sposób pisać o detektorystach bez obawy, że zostanie się posądzonym o popieranie przestępców. Obecnie działające prawo i działania policji skryminalizowało idee poszukiwawcze. Przecież działamy prwawie podziemiu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie